Mellan Professorstaden och Linnestaden.

Välplanerad 40-tals lägenhet på 2 rum och kök med ljus och rymd. Lägenheten har en tidstypisk utformning med generös takhöjd på 2,70 m, stora ljusinsläpp i tre vädersträck samt välskötta originaldetaljer såsom parkett- och brädgolv, platsbyggda garderober och välhållen köksinredning. Gångavstånd till de övriga centrala delarna av Lund.

Adress Studentgatan 34 Område Professorstaden
Boarea 56 kvm Rum | Våning 2 rok | Bottenplan en halvtrappa upp
Pris 2 900 000 kr / bud Avgift 3 393 kr / mån

Välkommen på visning

31 okt
Visning kl 13:00-15:00
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Interiör

Entréhall        Brädgolv   

Kök                Målat brädgolv          Nyrenoverat

Badrum          Helkaklat, golvklinker med golvvärme             Renoverat 2004.

Vardagsrum    Ekparkettgolv

Sovrum           Brädgolv                 Inbyggda garderober.

 

 

Omgivningar

Läget är trivsamt, lummigt och lugnt, i centrala Lund mellan Professorsstaden och Sankt Jörgens park. Gångavstånd till Mårtenstorget, Botaniska trädgården, Stortorget, universitetet, sjukhuset, LTH, stationen mm. 

Brf Stobaeus

Huset är byggt 1944 av byggmästare Harry Carlsson.

Två huskroppar med sammanlagt 8 lägenheter.

Cykelparkering i anslutning till entrén.

Stammarna bytes 2004

Två låsbara förråd i källaren till varje lägenhet.

Gemensam tvättstuga och torkrum i källaren i varje byggnad.

Gemensam, lummig uppvuxen trädgård med många fruktträd, uteplatser och möjlighet till mindre köksodling (pallkragar) för den som vill.

Föreningen förfogar över 5 parkeringsplatser på plattsatt mark som bostadsrättsinnehavaren kan hyra till en årskostnad av 1224 kr.

Fibernätverk indraget.

Förbättringar

Kyl/frys, Siemens, inköpt 2017

Termostat till golvvärme utbytt 2020

Toalettstol, Ifö, inköpt 2021

Spis med glaskeramikhäll, Electrolux, inköpt 2021

Fläkt av kolfiltertyp, IKEA, inköpt 2021

Diskmaskin, Hiense, inköpt 2021

Diskho och blandare i kök, IKEA, inköpt 2021

Bänkskiva av laminat, inköpt 2021

Kompletterande fast belysning vid nisch i kök inklusive eluttag, monterat 2021

 

Trädgården

Utanför fönstren finns den gemensamma trädgården åt ena hållet, medan man åt det andra hållet ser ut över den frodiga bäckravinen som sluttar mot Sankt Jörgens park. Här skiftar ljuset under dagens lopp och årstiden har alltid något nytt att visa

Sankt Jörgens park

Parken skapades på 1940-talet kring den lilla bäcken och eklunden som markerar platsen för det medeltida  Sankt Jörgens hospital. En tidstypisk formad damm är inpassad i i den mjukt formade parken, som när den anlades kallades Skönadalsparken. Idag är platsen ett omtyckt litet grönområde flera gång- och cykelstråk möts.

 

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår
1944
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Till toppen
Alla bilder