Mer info

Högt belägen jugendvåning om 228 kvm

Gyllenkroks allé 3 – Lund - Underhand

Boarea 228 kvm Rum | Våning 8 rok | 5
Pris Pris på förfrågan Avgift 10 279 kr / mån

Unikt tillfälle att förvärva en fantastisk sekelskiftesvåning med magnifik utsikt över Stadsparken. Tre stora sällskapsrum i fil, vackert bibliotek med inbyggda bokhyllor och skrivbord. Två balkonger, en i väster med utsikt mot parken och en i lugnt söderläge mot gården och kvarterets inre. Stor magnifik matsal med öppen spis, fint bevarade arkitektoniska detaljer anno 1911 samt åtta rum och kök. Våningen bjuder på härlig rymd och generösa rum. Stor välkomnande hall med kappavhängning och gästwc, stort master bedroom med badrum en suite, kakelugn och utgång till balkong. Ytterligare minst 2 sovrum. Stort fantastiskt kök med karaktär och rymd och stor matplats. Ett av badrummen har direkt access till två sovrum med dusch/ångbastu och badkar. Badrum två har dusch. Separat mindre rum idag inrett som gym nås från köksingången. Våningen har inbjudande takhöjd om cirka tre meter och är varsamt renoverad med stor känsla för material och ursprung. Bevarade tidstypiska detaljer såsom speglade pardörrar, fiskbensparkett, furutiljor, stuckatur och serveringsgång med bevarad skåpsinredning. Stora fönsterpartier i flera väderstreck ger ett härligt ljusinsläpp, vyn mot både innergård och grönskande gata är några av de attribut som bidrar till den storslagna atmosfären. Med stadens puls och gröna parker precis utanför porten bor ni på ett ultimat läge nära till allt. Ett utmärkt boende även för en stor familj mitt i centrala Lund med fantastisk utsikt över vackra Stadsparken med dess gröna promenadstråk, lekplatser och möjligheter till rekreation.

Bilder

Beskrivning

Interiör

INTERIÖR

KÖK

Platsbyggda klassiska snickerier med över- och underskåp målade i vit linoljefärg och trägolv målat i ljusgrå linoljefärg. Bänkskivor i kolmårdsmarmor. Till utrustningen hör varmluftsugn, ångugn, häll, kyl samt frys. Takmonterad fläktkåpa med vindsmotor för tystare gång. Väggarna har synligt flamtegel eller är målade i vaniljvitt. Rymlig matplats. Fina platsbyggda förvaringslösningar, bland annat rymliga sockellådor, och bakbord infällt i stenskivan. 

BADRUM 1

Helkaklat i vitt kakel. Gröna golvklinker. Handfat med kommod, bubbelbadkar, duschvägg med ångbastu, handdukstork samt ett flertal spegelskåp / skåp. Takfönster med motoröppning.

BADRUM 2

Helkaklat badrum i vitt med dekorplattor. Gröna golvklinker. Dusch, handfat med kommod, spegel, spegelskåp och vägghängd toalett. Båda badrummen med vattenburen golvvärme kopplade till centralvärmen. De har ventilation med gemensam vindsfläktmotor, som ger utmärkt luftväxling.

GÄSTTOALETT

Väggar klädda med körsbärspanelmed infattad spegel och dolt överskåp, golv med engelskt viktorianskt klinker i schackmönster, platsbyggd kommod med handfat och elegant formskuret stänkskydd i Marquinamarmor. Vägghängd toalett. Elegant stuckkupol. Valfri tidsstyrd forcerad ventilation.

TVÄTTRUM

Kombitvättmaskin, handdukstork/radiator som är kopplad till centralvärmen, upphängningsmöjligheter, skiva i kolmårdsmarmor, golv i svensk kalksten, städskåp. Grundventilation med vindsfläktmotor.

EXTRA RUM

Brukas idag som gym med brädgolv lika köksgolvet under mattan. Även lämpligt som kontor eller hobbyrum.

 

Renoveringar & Övrigt

RENOVERING & ÖVRIGT

Genomgripande renovering 2007-2010

All el omdragen i hela lägenheten. Anläggningen uppgraderad till 20A. Båda elcentralerna bytta.

Alla snickerier, inklusive dörrar och annan fast inredning, är rengjorda till trärent, linoljade och målade i vitt med linoljefärg från Ottossons. Taken med sin stuckatur är helt rengjorda, reparerade och målade med klassisk limfärg.

Två CAT6-datanät dragna i väggarna liksom högtalarkablar i vissa rum

Till våningens inventarier hör en kakelugn i ett av sovrummen som har flyttats från Grönegatan 16 i Lund. Enligt fastighetsägaren har den plockats ner från det rum som August Strindberg hyrde 1898-1899. 

Tillfälligt eldningsförbud i lägenheterna pga av begränsad tillgång på taket för sotare. Vid renoveringen nyinsattes kakelugn på ursprunglig plats i sovrum, pipan glidgjöts och provtrycktes vid renoveringen. Den öppna spisen i matsalen renoverades och provtrycktes. Allt godkändes av sotare.

Föreningen

FÖRENINGEN

Föreningen Brf Guldgatan registrerades 1986 och är en äkta förening. Fastigheten uppfördes 1911. Föreningen har 15 lägenheter med bostadsrätt och inga lokaler eller hyresrätter. I övrigt finns vindsförråd, cykelkällare, där även barnvagnar kan stå, tvättstuga, torkrum samt pingisrum. Det är även möjligt att förvara bildäck i källaren. Gemensam gård med stensättning och buskar samt rabatter. Flera sittgrupper. 

Föreningen följer en underhållsplan, som löpande analyseras och uppdateras. Vissa takarbeten planeras idag.

Till våningen hör ett stort vindsförråd.

Fiber finns och ingår i avgiften, leverantör Telenor. Uppvärmningssystem är genom fjärrvärme.

Avgiften höjs från och med 1 januari 2024, den nya avgiften syns i annonsen nedan. (Inklusive balkongtillägg om 340 kr samt bredbandstillägg om 165 kr).

Överlåtelseavgift om 2.5% av pbb betalas av säljaren, pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. 

Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen accepterar delat ägande. 

Eldstäder
Det råder tillfälligt eldningsförbud i fastigheten pga nuvarande skyddsregler så får inte sotarna gå ut på taket för att kontrollera rökgångarna. Styrelsen undersöker alternativa sätt att sota på. 

RENOVERINGAR

2022 Renovering/målning trapphus/fönster i gårdshus. Målning ytterbågar plan 3
2021 Ny värmepump, målning av fönster (ytterbågar) plan 4-5 m.fl. Målning yttertak mot gatan. Avgasare+partikelfilter installerat på värmesystemet
2020 Reparation av skadad avloppsstam. Målning/renovering av trapphus i gatuhuset
Skador på fasad mot gatan har reparerats.
2019 Målning av entréport och portgång. Byte av samtliga ventiler på värmesystemet i källaren. Portautomatik installerad. Drönarbesiktning av yttertak. 4G-modem till porttelefon
Byte vattenstammar kök Igh 7-11
2017 Renovering ytskikt tvättstuga
2016 Renovering tak gatuhus. Ny sopstation.Ny KV-stam i källaren. Nya balkonger.
Nya avstängningsventiler KV och VV källare. Värmestammar dokumenterade. Spolning avloppsstammar.
2016-2017 Målning fönster trapphus
2015 Nytt porttelefonsystem, ny torktumlare
2014 Fiberinstallation
2013 Byte av lås i samtliga allmänna dörrar

1997 Då fastigheten förvärvades och BRF bildades gjordes också en renovering av tak, skorstenar och fasad.

1970-talet gjordes en stor renovering med byte av el-stigare, VVS, fönster och tak.

Planerat underhåll

År 2023
Fönstermålning plan 1-2 samt 1-3 gårdshus. Fönstermålning kökstrappa. Fortsatt isolering råvind.
Ev. Inspektion av avloppsstammar
Renovering yttertak utredning
Omfogning av vissa fasadpartier gatuhus

År 2024
Takarbeten

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår
1911
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energiprestanda
131 kWh/Kvm och år
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Comhem / Bredbandsbolaget

Driftkostnad

El
1 500 /mån
Försäkring
5 300 /mån
Övrigt
505 /mån
Driftskostnader totalt
7 305 /mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister