Extraordinär exploateringsmöjlighet invid Öresund

Fantastisk möjlighet till att projektera Limhamns absolut bästa läge tio minuter från Öresundsbron - en stor tomt om 2 516 kvm med vacker sekelskiftesvilla uppförd omkr 1905. Fastigheten har i detaljplanen beteckning SBR, vilket möjliggör rätt att projektera radhus. Eftertraktad hörntomt med havet rakt framför, villan badar i ljus från alla väderstreck. Orörd skatt med många originaldetaljer. Det finns möjlighet att uppdatera och renovera till dagens behov. Disponerad på tre plan och 427 kvm samt råvind på 104 kvm. Entréplan med kök, matsal och vardagsrum samt 1-2 sovrum, övre plan med fyra sovrum, badrum och terrass, källarplan med tvättstuga och flera förråd. Trädgård med gräspartier, etablerade träd och buskage. Givet tomtens storlek kan det innebära möjligheter till avstyckning/nybyggnation. Ett unikt tillfälle att lägga sin egen prägel på en fastighet med stor utvecklingspotential sällan sedd på den öppna marknaden. Fantastiskt läge med havet, stranden och hamnen inpå knuten.

Adress Strandgatan 92B Område Limhamn
Boarea | Biarea 299 kvm | 128 kvm Rum 8 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 2 516 kvm

Välkommen på visning

4 jun
Visning kl 12:15-13:00
- Välkommen på visning! Föranmälan krävs!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Exteriör

Placerad på en spatiös eftertraktad hörntomt med lummig trädgård som omger huset. Stora gräspartier, etablerade träd och häckar. Mot gatan insynsskyddande häckar. Garage samt uthus. 

Givet tomtens storlek kan det innebära möjligheter till avstyckning/nybyggnation eller annan exploatering, efter process med kommunen. I övrigt är tomten idealisk för den som vill anlägga tennisbana eller pool. 

Omgivningarna & Historik

En av de mest framstående delarna av Limhamn är dess sekelskiftesvillor, som utgör en betydande del av stadens kulturarv.

Sekelskiftesvillorna i Limhamn byggdes främst under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, en tid då stadsplanering och bostadsarkitektur genomgick en betydande förändring. Dessa villor kännetecknas av sin eleganta och charmiga utformning, med vackra fasader, tak och detaljerade utsmyckningar.

Arkitekturen för sekelskiftesvillorna i Limhamn var inspirerad av olika stilar, inklusive jugend och nationalromantik. Husen var vanligtvis byggda i trä eller sten och hade ofta två våningar med generösa trädgårdar runt omkring. Stilen präglades av asymmetri och detaljerade dekorationer såsom snickarglädje och utsmyckade verandor.

Villorna var hem för både överklassen och medelklassen under denna tid. Många av dem ägdes av framstående köpmän, företagsledare och kulturella eliter som sökte en förfinad livsstil och det goda livet. Husen erbjöd rymliga bostäder med höga tak, generösa ljusinsläpp och enkel tillgång till det omgivande landskapet och havet.

Idag är sekelskiftesvillorna i Limhamn fortfarande mycket eftertraktade och uppskattade. Många av dem har renoverats och bevarats i sin ursprungliga stil, samtidigt som moderna bekvämligheter har integrerats för att möta dagens standarder. Det finns också en ständig strävan att bevara det historiska värdet och kulturella arvet som dessa villor representerar.

Limhamn med dess anrika historia har en mängd vacker bebyggelse från flera sekel tillbaka, som påvisar ortens rika historia som fiskeläge och kalkbruk. Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle.

Läget invid vattnet är eftertraktat. Limhamn är en charmig stadsdel som erbjuder en behaglig atmosfär och har allt du behöver inom räckhåll. Med närheten till Öresundsbron har du snabb och enkel tillgång till Köpenhamn och alla dess kulturella, gastronomiska och affärsmässiga möjligheter. För dem som uppskattar naturen finns det också gott om grönområden och promenadvägar längs med havet.

I absolut närhet ligger Sibbarps kallbadhus och badplats. Ett flertal grönområden för rekreation och nöje längs Öresund. Närliggande återfinns även Hammars park. Gångavstånd till Limhamns centrum. Cykelbanor längs Öresund till centrum. Bra kommunikationer via Malmö bussnät. 

En unik möjlighet att äga en fastighet som kombinerar historisk charm med modern bekvämlighet och närhet till allt som gör denna region så speciell.

 

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1905 (Tillbyggnad 1920, renovering 1982)
Uppvärmning
Naturgaspanna
Energiprestanda
243 kWh/Kvm och år
Fönster
Äldre 2-glas och 3-glas
Fasad
Puts och korsvirke
Tak
Eternitplattor
Plåtarbete
Plåt
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om./Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 843 000
Taxeringsvärde tomt
4 166 000
Taxeringsvärde totalt
7 009 000
Till toppen
Alla bilder