Strandvilla i Landskrona

På gränsen mellan Landskrona och Borstahusen, ligger denna fantastiska sekelskiftesvilla - Villa Landora - precis vid havet och är ett unikt objekt som man sällan finner. Från gatan ser man att huset är över hundra år gammalt med sina stora pelare till entrén och balkongen ovanför. Väl innanför dörren möts du av modernism och den slående utsikten över både Exercisfältet, Ven och Öresund.

Adress Strandvägen 137 Område Landskrona sjösida
Boarea | Biarea 289 kvm | 91 kvm Rum 8 rok
Pris 26 000 000 kr / bud Tomtarea 1 118 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Huset

Från gatan ser man att huset är över hundra år gammalt med sina stora pelare till entrén och balkongen ovanför. Väl innanför dörren möts du av modernism och den slående utsikten över både Exercisfältet, Ven och Öresund.

I detta hus bor man med havet som en tavla, som förändras med såväl de olika årstiderna och olika väderförhållandena. Här kan man uppleva ett fantastiskt åsk- och blixtspel, i januari fylls havet med alla de vackra svanarna, när höststormarna kommer njuter man av de höga vågorna samtidigt som man hör elden spraka i den öppna spisen, tidiga morgnar ser man solen glöda som guld på andra sidan havet.

Interiör

Interiört har man genomgående satsat på exklusiva material och vid renoveringen har man lagt stor vikt av att få in kontakten med havet med stora fönster och dörrar.

Entreplan
• Hall, bibliotek och vardagsrum:
Här har man behållit den gamla fina fiskbensparketten. I vardagsrummet finns en vacker öppen spis i originalutförande som ger en mysig hemmakänsla. I biblioteket har man behållit de gamla på platsbyggda bokhyllorna.
• För att få kontakt med havet har både vardagsrum, kök och matsal vikdörrar i själv rengörande glas som går från golv till tak .
• Kök, matsal, tv-rum, groventré och spa har alla natursten från Italien och golvvärme. Infällda exklusiva belysningar i taket som är dimbara för bästa effekt på dygnets olika timmar.
• Kök
Inredningen kommer från HTH. I vissa lådor finns det belysning så man lätt ser innehållet även i mörker. För att utnyttja alla utrymmen finns det många sockel lådor för smart förvaring. Infälld belysning i sockel och över hög skåp som ger fin effekt kvällstid. Vitvarorna är exklusiva och noga utvalda: 2 st helintegrerade diskmaskiner från Miele med belysning . Bred induktionshäll från siemens, nedfälld fläkt från Gutmann där motorn sitter i källaren för mindre ljud, helintegrerade kyl och frys från siemens där kylen har belysning och nollzone, för grönsaker och frysen är självavfrostande, ångugn med varmluftsugn och mikro med ugnsfunktioner. En Quooker som ger kokande vatten direkt i kranen – en självklar detalj som underlättar matlagningen och nätman vill ha teet färdigt direkt. Blandaren med utdragbar pip är från Vola designad av Arne Jacobsen i vit corian för att smälta in med köksbänken som också är av materialet corian för att slippa skarvar.
• Groventre
De exklusiva skjutdörrarna med inredning kommer från KA Interiör i Danmark. Både dörrar och lådor är med mjukstängning. Planeringen är väl genomtänkt för att utnyttja varje centimeter, ex har klädstängerna uppe ett långt handtag så man lätt får ner stången i bra höjd. Bakom huvudinredningen finns ytterligare hyllor för extra förvaring som till ex till skor.
En extra detalj har gjorts med en liten nisch i väggen med infälld belysning för ett
vackert konstverk.
• Spa oc bastu


Ett rum utöver det vanliga med badkar, toalettstol och vask från Alessi designad av den italienska designern Stefano Giovannoni och dusch från Grohe med Rainshower system. En stenvägg av natursten gör att rummet känns robust i spat och i bastun där man sitter och njuter av utsikten mot havet.
Två nischer med belysning plats för konst sätter extra prägel på rumme

 


Övervåning
I alla rummen är det vitlaserad ek golv och spotar i taket.

• Master bedroom
Här ligger du i sängen och njuter av utsikten mot öresund och Danmark. De exklusiva stora skjutdörrspartier med smart förvaring från KA Ineriör gör att man får plats med allt från långa klänningar till det minsta plagget. Två nischer med belysning sätter även här sin prägel.
• Sovrum 1
Även här finns det Skjutdörrar från KA.
• Kontor / Sovrum
De stora fönstren ger här ett fint ljusinsläpp och utsikten är bedårande vacker.
• Toalett
Här är hela rummet kaklat. En nisch med belysning sätter även här sin speciella prägel bland den övriga exklusiva inredningen. Skåp från HTH, toalett från alessi.

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909 ombyggt utbyggt under 2000 talet
Byggnadstyp
Tvåplanshus me källare
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten 2022
Fönster
3 glas isoler.
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor, papp och plåt
Bjälklag
Betong och trä.
Plåtarbete
Svart plåt
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Tele2
Taxeringsvärde byggnad
3 325 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 105 000 kr
Taxeringsvärde totalt
6 430 000 kr
Till toppen
Alla bilder