Familjevåning på eftertraktat läge mitt i Lund

Härlig spatiös familjevåning med villakänsla, högt och fritt läge samt plats för många i en gammal vacker välskött fastighet från 1800-talets mitt i Lunds historiska kvarter. Endast ett stenkast från universitetet, Domkyrkan, Botaniska trädgården och Lundagård. Våningen är f.n. disponerad som sju rum och kök. Stor socialt kök med matsal i öppen planlösning, exponerade takbjälkar och högt i tak. Utgång till stor balkong mot charmfull gård. Luftigt och ljust vardagsrum med kakelugn. Fyra till fem möjliga sovrum, klädkammare, två fina badrum varav ett större badrum med tvättmaskin och torktumlare och ett mindre duschrum samt separat gäst-wc. Avdelning med egen ingång, inrett allrum, sovrum och oinrett vindsrum med stor potential. Ett unikt tillfälle att skapa ett fantastiskt hem på bästa läge med stora utvecklingsmöjligheter.

Adress Bredgatan 8 Område Centrala Lund
Boarea | Biarea 228 kvm | 45 kvm Rum | Våning 7 rok | 3 av 3
Pris 12 900 000 kr / bud Avgift 7 470 kr / mån

Välkommen på visning

18 jan
Visning kl 12:00-15:00
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Visningsanmälan

Interiör

Ingång till rymlig hall med kappavhängning som öppnar upp till kök, vardagsrum samt serveringsgång.

Elegant och ljust vardagsrum med högt i tak, stuckaturer, vacker fungerande kakelugn och fönster ut mot Bredgatan. Fiskbensparkett. Från vardagsrummet når man allrum/tv-rum med stavparkett och veluxfönster i tak, samt sovrum och oinrett vindsrum/kontor med egen ingång. 

Härligt stort familjekök med plats för många och direkt utgång till balkong med eftermiddagssol. Exponerade takbjälkar och fönster ut mot gården. Golv i ek med breda tiljor. Matplats för 10-12 personer. Serveringsgång med förvaring och skafferi.

Tre sovrum med stavparkett, varav ett f.n. disponeras som arbetsrum, med anslutning till badrum och stor klädkammare. Från klädkammaren når man via trappa eget vindskontor vilket idag används som snickeriverkstad/ ateljerum. Via allrummet når man ytterligare ett sovrum samt ett vindsrum.

Kök
Skåp från Marbodal (Lindö Canvas, 2012) med arbetsbänkar i svart sten och trä. Kyl,frys samt ugn och mikro (Siemens), diskmaskin (Ikea), induktionshäll med  kolfilterfläkt ovan (Miele). Butler's sink i vitt porslin med vitt fasat metrokakel på vägg. 

Badrum 1
Stort badrum med vitt kakel på vägg och svart/vitt mönstrat klinker på golv. Dusch med glasvägg, handfat med kommod och spegelskåp ovan, vägghängd wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. 

Badrum 2
Duschrum med grått klinker på golv och vitt kakel på vägg, dusch med vikdörrar, handfat med kommod. 

Gästtoalett
Svart-vitt klinker på golv, wc och handfat i klassisk stil. Tapetserade väggar. 

Genomgående parkett- och trägolv.

Fantastiskt läge i centrala Lund ett stenkast från stationen, Lundagård, universitetsområdet och Botaniska Trädgården. Stort urval av restauranger och museer runt knuten. 

 

Ytterligare information ang kök och bad - 

  • Integrerad diskmaskin i kök 2019
  • Siemens kombiugn/micro integrerad 2016
  • Miele fläkten har en VIP fabrikationsgaranti till 20220820 
  • Tvätt/torktumlare 2015
  • Nytt badrum/tvätt 2015 (kvalitetsintyg) - kvarntoalett
  • Kakelugn 2017
  • Balkong/kök 2018
  • Ytterdörrar, brandsäkrade o kundanpassade 2021

Föreningen

FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Handskmakaren bildades år 2010 och förvärvade byggnaden med fastighetsbeteckningen Lund Paradis 37 den 2012-10-01. Bredgatan 8 är en kulturhistoriskt värdefull byggnad enligt en kulturhistorisk värdering. Föreningen består av sju lägenheter på adresserna Bredgatan 6-8 samt en brf lokal och två lokaler med hyresrätt. Föreningen är en s. k. äkta förening. Från början var det tre olika hus, delen med gårdsflygeln byggdes 1864, mittersta delen uppfördes 1821, den södra delen byggdes 1851. Vid en större ombyggnad år 1900 så försågs huset med en enhetlig klassicerande fasad. Ett gårdshus uppfördes 1910 och det äldre gårdshuset är från 1862. Byggherrar var 1820 - Carl Löfdal, 1851 - glasmästaren Carl Nordström, 1864 fabrikör A. F. Tulldal, 1910 handskfabrikör Valfrid Nordström. Innergård med planteringar, sittgrupper, cykelställ och grill. Tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. 

Inga hyreshöjdningar planerade i nuläget. Underhållsplan planeras att uppdateras under 2021 med hjälp av konsult.

Utförda renoveringar
2020 Fönster, målning trapphus
Byte av vatten- och avloppsledningar
Nedläggning av dränage in mot Bredgatan 8
Relining under Bredgatan 8 trapphus
Porttelefon

Pågående renoveringar
2021 Fönster

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggnadsår
1820
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energiprestanda
139 kWh/Kvm och år
Tv- internetutbud
Bahnhof (bredband)

Driftkostnad

El
1 367 kr/mån
Försäkring
625 kr/mån
Övrigt
429 kr/mån
Driftskostnader totalt
2 421 kr/mån
Till toppen
Alla bilder