VILLA TALLSUND - bästa läge med fri havsutsikt

I synnerligen eftertraktade kvarter i Bjärred längsmed Norra Villavägen återfinns denna ståtliga nationalromantiska villa anno 1910 som uppfördes och beboddes av Fabrikör Wilhelm Hildisch och Ingeborg Arnesen. Villan ritades av den kände arkitekten Karl Güettler. Det vackra huset har en boarea om ca 343 kvm och stoltserar med en uppsjö av tidstypiska originalattribut, såväl exteriört som interiört, och därutöver en ypperlig disposition med socialt orienterat entréplan, 4-5 sovrum, källare, loft, förråd, verkstad och orangeri. Denna unika fastighet har stor potential för en framtida ägare att vårda. Uppfart med plats för ett flertal bilar. Boendet har en fantastisk inramning i form anlagd trädgård om hela 1.600 kvm och uteplatser som lockar med sol från morgon till kväll. Bjärred erbjuder allt från skola till utmärka kommunikationer och attraktiva Norra Villavägen utgör en optimal utgångspunkt för sagolikt villaliv invid havet, med absolut närhet till bad och natur.

Adress Norra Villavägen 4A Område Bjärred
Boarea | Biarea 343 kvm | 36 kvm Rum 12 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 1 610 kvm

Interiör

Villan är en anrik byggnad i Bjärred vars arkitekt ritade även Högloftet på Skansen i Stockholm, och i Båstad, Skånegården, Hotel Båstad samt den så kallade Volvovillan. Även anrika Åregården i Åre har samma arkitekt skapat och denna känslan uttrycks i husets vardagsrum. Villan är omnämnd i ett flertal texter och anses vara av stor arkitektonisk betydelse i trakten. Huset är klätt med brun träpanel och hade tidigare gulmålade, nu vitmålade, dekorativt utformade vindskivor, knutar och fönsteromfattningar. Fönstren är blågröna, småspröjsade träfönster. Byggnaden har frontespiser åt alla håll. Taket är ett högrest valmat sadeltak, belagt med enkupigt rött taktegel.

Utsikten är milsvid och man ser bort mot Köpenhamn och Kastrup samt Öresundsbron. I närområdet finns strandpromenad, naturreservat, fågelreservat samt Långa Bryggan med dess kallbadhus.

Via grusad uppfart från Norra villavägen når man huset med plats för fyra bilar. 

ENTRÉPLAN

Ingång via glasad veranda. I denna trivsamma veranda med nyligen installerade fönster och dörrar, flödar ljuset in hela dagen lång. Gott om plats för stora sällskap som kan åtnjuta den vidunderliga utsikten över Öresund.

Inre hall med trappa upp till övervåningen och ingång till det spektakulära och tidstypiska vardagsrummet tillika matsalen med grandios murad öppen spis, furugolv och tjärad träpanel på väggen. Många fina originaldetaljer återfinns såsom nischer i väggen samt tillhörande matbord och stolar som följt huset med tidigare ägare. Vidare finns spröjsade blyinfattade fönster i original och ett vackert integrerat servisskåp.

Biblioteket med fantastisk utsikt över Öresund nås via hallen och kan även nyttjas som sovrum.

Sovrum med garderober med utgång direkt till uterummet har även ingångsmöjlighet från hallen.

Angränsande badrum med duschkabin, wc och handfat. Behov av renovering.

Spatiöst uterum med glasade väggpartier med vikdörrar, takfönster samt klinker på golv i beige. 

Kök i klassisk stil med luckor i vitt och specialbeställda bänkskivor i rostfritt stål och trä. Vitt fasat metrokakel på vägg. Extra bred spis med tillhörande stänkskydd och fläkt ovan från Smeg. Dubbel ho, diskmaskin, kombinerad kyl/frys, mikro samt espressomaskin. Stort skafferi med extra hela kyl och frys. Pärlspont på vägg och tak. Trappa ned till källare. 

Via köket når man bio-rum, praktiskt tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, tambur och utgång till trädgården. Ingång till verkstaden. 

ÖVRE PLAN

Stort härligt sällskapsrum på övre plan med enastående utsikt över Öresund och den vackra trädgården. Väggar klädda i träpanel. Parkettgolv. Stora glaspartier ger fantastiskt ljusinsläpp och möjlighet att öppna upp från vägg till vägg. 

Tre sovrum med väggar klädda i träpanel varav ett med balkong i syd och utsikt mot långa bryggan. Samtliga med inbyggda garderober. 

Badrum med väggar klädda i träpanel, badkar och duschkabin samt separat toalett. Klinker på golv och delvis vägg. Behov av renovering.

Gott om förvaring i form av kattvindar. Furugolv i övriga rum. 

Inredningsbar vind med takfönster ovan.

KÄLLARE

Cementerat golv. Värmepump och vattenberedare. Förvaringsrum. 

Exteriör

Trädgården som omger huset är väl anlagd och vårdad. Vitmålat klassiskt staket, häckar och etablerade träd ger vind och insynsskydd, bl a en vacker tall och andra stora träd mot framsidan. På baksidan finns grusbelagd uteplats, gräspartier, stenlagd gång samt prydliga buxbomshäckar skapar en elegant inramning tillsammans med ett förtjusande magnoliaträd. Planteringar med rosor och lavendel. Charmerande orangeri med plats för sittgrupp.  

För mer information om huset och dess historia:

https://lomma.se/download/18.1fc96f7a15aa40b071a937/1489488005213/%C3%85tg%C3%A4rdsprogram+f%C3%B6r+Bj%C3%A4rred+och+Borgeby.pdf  

https://www.lommaminnen.se/minnen/fladie-2231-2234-2247-2256-bjarred-1719-del-2-sommarvillor-norra-villavagen/

 

Renoveringar

Utörda renoveringar

1970/2003 Bytt delar av elinstallation

2003 Tillbyggnad utförd (tvättstuga, strykrum och biorum)

2003 Vinterbonat uterum (tilläggsisolerat)

2008 Provtryckning utförd

2014 Ny underlagspapp på tak

2014 Tilläggsisolerat vind

2015 Ny elcentral samt ny elinstallation i kök

2015 Ny betongplatta under verkstad

2019 Tilläggsisolerat fasad utifrån i söder och väster

2019 Bytt tolv stycken fönster och en ytterdörr

2020 Installerat luft-/vattenvärmpump

2021 Sotat

Målat utvändiga snickerier löpande

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1910 (Arkitekt Karl Güettler)
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump
Energiprestanda
111 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas, 2-glas isoler
Fasad
Träpanel
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Träreglar
Grund
Källare, Torpargrund, Krypgrund, Plintgrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag samt mekanisk i badrummen
Tv- internetutbud
Fiber med Sydantenn tv-anslutning
Taxeringsvärde byggnad
3 137 000
Taxeringsvärde tomt
5 200 000
Taxeringsvärde totalt
8 337 000

Driftkostnad

Sotning
144 /mån
Renhållning
292 /mån
Försäkring
678 /mån
Driftskostnader totalt
1 113 /mån
Till toppen
Alla bilder