Sekelskiftesdröm i soligt syd- och västläge

Sekelskiftesdröm i soligt syd- och västläge

Intill en fantastisk vacker natur med hästhagar, stall och golfanor finner vi denna vackra och insynsskyddade oas. Villan är från sitt ursprung byggd i slutet av 1800-talet och är idag totalrenoverad. Med varsam hand har nuvarande ägare tagit hand om byggnaden för att återskapa och bevara de vackra och tidstypiska detaljerna. Tomten är likt en grön oas fylld med vackra blommor, syrenbuskar och fruktträd. I trädgården finns också ett orangeri för trevliga måltider och odling. Till villan hör en härlig terrass med sol hela dagen och fram till sena kvällen. Det finns även ett nytt gästhus om 25 kvm + sovloft och bastu. På denna vackra plats njuter man av stillhet och lugn hela dagen tillsammans med en levande utsikt över hästhagar och stall, Säteriet och Klubbhuset. På gångavstånd finns allt man kan drömma om. Golfbanor, tennis, paddel, gym, spa, stall, båtplatser, restauranger och en härlig natur att ströva fritt i. Välkommen till Fågelbro Säteri!

Adress Fågelbrovägen 21 Område Fågelbro Säteri
Boarea | Biarea 187 kvm | 22 kvm Rum 6 rok
Pris 14 000 000 kr / bud Tomtarea 1 706 kvm

Välkommen på visning

20 jun
Visning kl 11:00-12:00
- Tacksam för föranmälan, välkommen!
Spara i min kalender
Budgivning pågår
Visningsanmälan

Historia

Den första familjen som bodde i husets västra del var säteriets snickare.  Han basade över byggnationen på Fågelbro Säteri som troligtvis skedde i slutet av 1800-talet. I husets östra del bodde säteriets fodermask=stallförman. Huset var tjänstebostad till Säteriet så länge jordbruket var igång. Stod och förföll i några år, styckades av och såldes sent 1990-tal till en familj som gjorde om byggnaden till enfamiljshus och moderniserade. Lilla kullen/berget framför huset som nu är hästhage kallades för Rödfärgarberget. Säteriet var stort och fram till 1987 fanns här ett mångfald av byggnader, stall, ladugård, statarlängor, förvaltar- och trädgårdsmästarbostäder, torp och stugor. Tillsammans med folkets hus och skolan fanns här en komplex agrar herrgårdsmiljö. Folkets hus låg på Winges väg. Det gick åt mängder med rödfärg för att underhålla alla hus. Varje vår kokades egen röd slamfärg på Rödfärgarberget där det idag går hästar.

Fastigheten

Genomgående i detta vackra hem ligger ett golv av målad furuplank och takhöjden är 2,65. Hela huset har under 2021 tilläggsisolerats från utsidan och det har satts ny panel målad med falu rödfärg. Huset har även försetts med nya fönsterstycken och snickerier.  Farstukvisten och den romantiska glasverandan har också med stor omsorg byggts nytt och renoverats för att behålla det tidstypiska från förra seklet. Stora fönster har specialbeställts med fasta spröjs i kulturstil. Köket bjuder på en pampig vedspis att elda i. Köksinredningen är platsbyggd från Kungsäter kök och varmluftsugnen samt induktionshällen är av märket Gram. Fläkten är en Fjärråskåpa, Kyl/frys LG och diskmaskinen är från Bosch. I vardagsrummet finns ytterligare en eldstad i täljsten. I den generösa tvättstugan finns en tvättmaskin från LG och en torktumlare från Husqvarna. Här finns också gott om förvaring samt ett traditionellt skafferi. Övervåningen har två trapphus eftersom det från början var ett tvåfamiljshus. Tre sovrum varav ett mycket stort och kan delas av för ytterligare ett sovrum. 

Gästhuset från 2017 är arkitektritat, fullt isolerat och är en egen liten bostad. Huset kan inredas med både ett badrum och ett litet pentry. Idag är det ett sov-/allrum, bastu, sovloft och förråd. Till gästhuset hör också en solig terrass.

Välkommen till ett härligt skärgårdsväder och Fågelbro Säteri!

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1890
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Vattenburet elpanna
Fönster
2-glas isolerruta
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 070 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 183 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 253 000 kr

Driftkostnad

El
2 600 kr/mån
Vatten/Avlopp
646 kr/mån
Samfällighet
125 kr/mån
Renhållning
200 kr/mån
Driftskostnader totalt
3 571 kr/mån
Till toppen
Alla bilder