Mer info

Renoveringsmöjlighet i slottsmiljö invid Mälaren

Lennartsnäs Slott 1 – Lennartsnäs

Boarea 232 kvm Rum | Våning 6 rok | Entréplan
Pris Pris på förfrågan Avgift 7 270 kr / mån

Våning i entréplan med egen entré från gavel i norr. Denna våning om 232 kvm med upp till 6 rok kräver mer omfattande renoveringar än övriga enheter samtidigt som den stoltserar med slottets ursprungliga kök, som kan återställas. Det är dessutom den enda lägenheten med egen källare, en rejäl sådan dessutom. Utöver det tillkommer ett litet rum/förråd. Väggar kan för övrigt tas ned för att skapa ett stort vardagsrum i hallens förlängning. Det finns ett förberett badrum för dusch, toalett samt tvättmaskin/torktumlare med golvvärmeslingor. Två kakelugnar som ej används och härliga kalkstensgolv. Välkommen att ta del av ett få förunnat boendekoncept i vackra Lennartsnäs Slott, endast 30 minuter från Stockholms city.

Bilder

Beskrivning

Lgh 1

Förening

I vackra Lennartsnäs Slott återfinns en bostadsrättsförening och en unik boendeform med storslagna våningar om 229-270 kvm i genuin slottsmiljö invid Görvälnfjärden i Mälaren. Här ges möjlighet att utforma sagolika drömboenden i någon av de sex unika våningarna. De har alla bevarade ursprungsdetaljer och fantastiska kvalitéer att utgå ifrån, med olika grad av
renoveringsbehov. Några behöver kompletteras med nya kök eller badrum och någon behöver totalrenoveras, gemensamt för samtliga är möjligheten att återskapa helt enastående hem. Alla med strålande utsikt över och absolut närhet till Mälarens vatten.

 

Till slottet hör ca 3 ha sjötomt med eget fiskevatten och ångbåtsbrygga. Den parkliknande trädgården stoltserar med tennisplan, lusthus, äldre båthus och i närområdet bjuds ypperliga förutsättningar för ridning med flera stall och golf på välkända Bro Hof eller Kungsängens Golfklubb. Närmaste centralort är Kungsängen med allmän samhällsservice såsom skola, buss och tåg. Med bil eller pendeltåg är det endast 30 min till centrala Stockholm.

 

Brf Lennartsnäs bildades 2015 och består av 6 bostadsrättslägenheter. Föreningen är lågt belånad. Möjlighet finns för de nya medlemarna att utveckla fastigheten med båtbryggor och dylikt, ytterligare belåning kan komma att bli aktuell beroende på omfattning.

 

Föreningen är upplåten på juridisk person inför försäljning till slutkunder och är därmed att betrakta som skattemässigt oäkta fram tills det att tillträckligt många privatpersoner tillkommit som medlemmar i föreningen. Säljaren garanterar osålda lägenheter och respektive utdebiterade månadsavgifter. Enbart fysisk person accepteras i den fortsatta försäljningsprocessen.

 

Utförda renoveringar och nuvarande skick framgår av besiktningsprotokoll, se pdf.

 

Generella arbeten interiört och exteriört.

 


El:


Egen elkabel etableras i respektive lägenhet. Elmätare installeras av Eon i samband med tecknande av lägenhetsinnehavares abonnemang.

 

Fönster:


Den tidigare fastighetsägaren ombesörjer renovering (kittning och målning) av samtliga fönsterrutor under hösten 2016.

 

Bergvärme:


Den tidigare fastighetsägaren kommer att bekosta 10 st borrhål som ersätter de gamla jordvärmeslingorna samt koppla in dessa till den nya värmepumpen. Vidare bekostas nya termostater där så är nödvändigt. Installation under hösten 2016.

 

Tak:

Den tidigare fastighetsägaren bekostar justering av stuprör med infästningar och läckage i vissa stuprör, inklädning av betongskålar med plåt. Ommålning av tak sker inom två år.

 

Fasad:

Den tidigare fastighetsägaren åtgärdar putsskador samt avflagnad infärgning under hösten 2016.

 

Rejält källarrum/-förråd tillhör respektive lägenhet.

 

Läge

Fastigheten är vackert belägen på halvön Lennartsnäs östra del direkt vid Mälaren. Markarealen omfattar ca 30 000 kvm fördelad på plan och öppen mark i kombination med båthus, brygga, lekstuga, tennisplan och en vacker park samt parkeringsytor. Vattenareal om ca 10 000 kvm med fiskerätt, bl a kräftor. I väster utgörs fastigheten av parkliknande natur samt fruktträdgård med lusthus och tennisbana med Plexipave beläggning. I norr finns den trädkantade grusbelagda
alléinfarten som leder till huvudbyggnaden och gårdsplanen med parkering. Mot öster ned mot vattnet finns en vackert anlagd stentrappa och gräsmatta med tillhörande träd. Vid stranden finns bryggan som används för härliga morgondopp. I närområdet bjuds en variationsrik natur såsom öppna fält, bergsluttningar, klippstränder och äldre barrskog med inslag av tallar. Genom en stark begränsning av nybyggnationer, kombinerat med att den äldre bebyggelsen bevarats och underhållits, har områdets huvudkaraktär av jordbrukslandskap kunnat bevaras med kulturhistoriskt intressanta byggnader från 1700- och 1800-tal, varav ståtliga Lennartsnäs Slott är den dominerande.

Historik

Lennartsnäs bär namn efter fältmaskalken Lennart Torstensson och säteriet ärvdes av hans son, greve Anders Torstensson. Lennartsnäs övertogs av dottern Greta Magdalena Torstensson som dog 1747 som den sista av sin berömda ätt. Hennes arvingar sålde 1758 gården till köpmannen Henrik König som i sin tur 1769 sålde den till den blivande hovmarsalken Gustaf Wachschlager. Denne påbörjade uppförandet av nuvarande slottsbyggnad men efterlämmnade den ofullbordad vid sin död 1812. Efter Wachschlagers död gick godset i arv till hans dotterson Gustaf Göran Gabriel Oxenstierna vilken 1831 sålde det till greve Per Gustaf af Ugglas. Han överlät 1850 Lennartsnäs till sin yngre son friherre Curt Gustaf af Ugglas som avled 1895. Slottet avstyckades från Lennartsnäs Gods 1948 och är idag privatbostad.

Dokument

Dokument

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister