Naturskönt belägen hästgård

Naturskönt belägen hästgård

Som en pärla i bullerbymiljö ligger denna hästgård omgiven av bokskog belägen på Linderödsåsen. Trots denna sagolika miljö som andas livskvalité tar du dig till Kristianstad på 20 minuter eller Lund på 35 minuter. Det rymliga och ljusa bostadshuset med imponerande takhöjd är en gammal jägmästarvilla från 1800-talet med mycket charm och generösa umgängesytor. Gästhus med kamin och ett stort orangeri med många möjligheter. Nyare stall med 4 boxar och sadelkammare som är vidbyggt med ett torn som kan användas som konstnärsateljé. 5 ha inhägnad väl kuperad betesmark som har allt man kan önska sig. Cykel avstånd till Bosarpssjön. Rid avstånd till 2 st ridhus. Promenadavstånd till Boarpsheds naturreservat. För visning ring 072-224747

Adress Boarpsvägen 316 Område Linderödsåsen
Boarea | Biarea 151 kvm | 20 kvm Rum  
Pris 6 900 000 kr / bud Tomtarea  

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Övriga Byggnader

Stall med vidbyggt torn. Rymligt och luftigt stall med stor skötselyta/spolplats med varmvatten. Fyra boxar varav en fölbox och två ute boxar. Gott om utrymme för förvaring av hö/halm.Stor sadelkammare med vask och varmvatten. Ingång till sadelkammaren finns från stalldelen såväl utifrån. I sadelkammaren finns trappan som leder upp till tornet perfekt som konstnärsateljé med vidsträckt utsikt.

Ridbana

Anlagd ridbana 20X60 som inte har använts på några år.

Hagar och betesmark ca 5 ha. Hagarna är stora och kuperade med tillgång till skuggande träd, väl tillgängliga från stallet. Allt är inhägnat med trästaket och el.

Mer mark går att arrendera i direkt anslutning till gården.

Gården är certifierad som ”säker hästverksamhet”.

Bastu

Vedeldad bastu med gott om plats för att hänga av sig eller sitta.Bastudelen är rymlig och ljus med utsikt över hagarna.

Utanför bastun finns grillplats och en damm med tillflöde från bäcken som går genom tomten.

Orangeri

Väl tilltaget orangeri med rejäl takhöjd och glasfönster åt tre håll plus glastak.

Både utsikten och ljuset är fantastiskt.

Tegelgolv.

 

Förrådsbyggnad

Äldre stor förrådsbyggnad med verkstad.

Gästhus

Högt beläget gästhus med kamin.

Separat utgång till veranda med utsikt över skog och ängar.

Tomten består både av naturtomt med rinnande bäck och två dammar och en mångfald av växtlighet samt anlagda gräsytor och fina planteringar.

 

 

Boarpssjön

Bosarpasjön eller Bosarpssjön är en källsjö[6] en knapp mil sydost om Sösdala i Hässleholms kommun i Skåne och ingår i Helge åshuvudavrinningsområde. Sjön har en area på 0,741 kvadratkilometer och ligger 116,2 meter över havet. Vid provfiske har bland annat abborre, braxen, gers och gädda fångats i sjön.[7]Sjön ingår i Vramsåns och därmed även Helge ås avrinningsområde och har ett eget avrinningsområde på 13,2 km².[8] Sjön har räknats till de renaste i Skåne[9] och en limnologisk undersökning från 2011 visade att sjöns vatten helt utan rening i de flesta avseenden klarar gällande gränsvärden för dricksvatten.[10]  Källa wikipedia

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1970-06-24

Avtalsservitut kraftledning, Last
11-IM1-70/2907 - 1

Övrigt

Energibesiktning är gjord. Huset är besiktigat och säljaren säljer med säljarförsäkrig (Dolda fel)

Till toppen
Alla bilder