Naturskönt belägen hästgård i Skåne.

Naturskönt belägen hästgård i Skåne.

Som en pärla i bullerbymiljö ligger denna hästgård omgiven av bokskog belägen på Linderödsåsen. Trots denna sagolika miljö som andas livskvalité tar du dig till Kristianstad på 20 minuter eller Lund på 35 minuter. Det rymliga och ljusa bostadshuset med imponerande takhöjd är en gammal jägmästarvilla från 1800-talet med mycket charm och generösa umgängesytor. Gästhus med kamin och ett stort orangeri med många möjligheter. Nyare stall med 4 boxar och sadelkammare som är vidbyggt med ett torn som kan användas som konstnärsateljé. 5 ha inhägnad väl kuperad betesmark som har allt man kan önska sig. Cykel avstånd till Bosarpssjön. Rid avstånd till 2 st ridhus. Promenadavstånd till Boarpsheds naturreservat. För visning ring 072-224747

Adress Boarpsvägen 316 Område Linderödsåsen
Boarea | Biarea 151 kvm | 20 kvm Rum 6 rok
Pris 4 900 000 kr / bud Tomtarea  

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Några ord från säljaren

Att bo på en gård är lite som att ha ett eget kungadöme. Gården här vid den s.k Ormastenen har en säregen harmoni som påverkar alla som kommer hit. När vi flyttade in, fick vi höra att det ligger en skatt begravd i gårdens backe intill huset. Sägnen säger att den grävdes ner i orostider. Den omtalas som Rönnekullskatten. I folkmun sägs den lyckliggöra ägarna av gården om de förstår dess magiska kraft. Tursamt nog har vi blivit välsignade de år vi har bott här.

 När vi arbetat utanför gården är det här vi har pustat ut och återhämtat oss. Att kunna få följa årstidernas växlingar är balsam för själen. Det praktiska, jordnära arbetet har varit en välbehövlig kontrast till ett krävande yrkesliv. Att så, plantera och skörda är en tillfredställande lyx. Livet kommer nära när föl föds på gården men också när avsked tas av gamla trotjänare. För kommande generationer har vi planterat 800 träd som kommer berika markerna.

 Det är med tacksamhet vi ser tillbaka på de goda och innehållsrika år vi har haft förmånen att förvalta den här platsen på jorden.

Övriga Byggnader

Stall med vidbyggt torn. Rymligt och luftigt stall med stor skötselyta/spolplats med varmvatten. Fyra boxar varav en fölbox och två ute boxar. Gott om utrymme för förvaring av hö/halm.Stor sadelkammare med vask och varmvatten. Ingång till sadelkammaren finns från stalldelen såväl utifrån. I sadelkammaren finns trappan som leder upp till tornet perfekt som konstnärsateljé med vidsträckt utsikt.

Ridbana

Anlagd ridbana 20X60 som inte har använts på några år.

Hagar och betesmark ca 5 ha. Hagarna är stora och kuperade med tillgång till skuggande träd, väl tillgängliga från stallet. Allt är inhägnat med trästaket och el.

Mer mark går att arrendera i direkt anslutning till gården.

Gården är certifierad som säker hästverksamhet.

Bastu

Vedeldad bastu med gott om plats för att hänga av sig eller sitta. Bastudelen är rymlig och ljus med utsikt över hagarna.

Utanför bastun finns grillplats och en damm med tillflöde från bäcken som går genom tomten.

Orangeri

Väl tilltaget orangeri med rejäl takhöjd och glasfönster åt tre håll plus glastak.

Både utsikten och ljuset är fantastiskt.

Tegelgolv.

 

Förrådsbyggnad

Äldre stor förrådsbyggnad med verkstad.

Gästhus

Högt beläget gästhus med kamin.

Separat utgång till veranda med utsikt över skog och ängar.

Tomten består både av naturtomt med rinnande bäck och två dammar och en mångfald av växtlighet samt anlagda gräsytor och fina planteringar.

 

 

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1970-06-24

Avtalsservitut kraftledning, Last
11-IM1-70/2907 - 1

Övrigt

Energibesiktning är gjord. Huset är besiktigat och säljaren säljer med säljarförsäkrig (Dolda fel)

Till toppen
Alla bilder