Magnifik våning med originaldetaljer

Magnifik våning med originaldetaljer

Den öppna och stilfulla våningen Biblioteket ingår i en rumsfil mot sjösidan. Bostaden har fyra väl tilltagna rum och kök som spänner över cirka 121 kvadratmeter och har en fantastisk mängd bevarade originaldetaljer. Direkt när man stiger in möts man av bjälktak och en bevarad öppen spis, som kröns av en fresk, en avbildning av John Bauers verk Ut i vida världen. Under omvandlingen har bostaden genomgått en varsam renovering. Väggarna pryds av originalbokhyllor med intarsia, av Ivar Johnsson, hämtade från Åkerlunds villa i Diplomatstaden. Det magnifika och majestätiska välvda glaspartiet med fem fönsterpartier och vita spröjs ger fri sikt ut mot Jungfrufjärden och det ståtliga ekotemplet. Det rikliga ljusinsläppet från bostadens altandörrar och fönster lyser upp rummen. Våningen har ett rymligt badrum med fönster och spegellucka ovanför det vackra fristående badkaret samt ett mindre gästbadrum. Bostadens egen veranda nås från det stora sällskapsrummet.

Adress Lyngsåsa 11 Område Dalarö
Boarea 121 kvm Rum | Våning 4 rok | Plan 1
Pris 12 800 000 kr / bud Avgift 4 490 kr / mån

Välkommen på visning

20 sep
Visning kl 10:30-12:00
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Intresseanmälan

Fastigheten

På idylliska Dalarö, i en av landets vackraste och mest spektakulära villor, erbjuds nu möjligheten att leva skärgårdsliv i ett hundra år gammalt privatpalats, förenat med alla moderna bekvämligheter som gör livet enkelt, avslappnat och bekymmerslöst.

Affärsmannen Erik Åkerlund uppförde villan 1921, och här bjöd han in dåtidens societet till storslagna fester och bjudningar vid vattenbrynet. Nu lever villan upp igen och återfår sin forna prakt och storslagenhet.

Med respekt och vördnad för historia och ursprung omvandlar BRF Jungfrufjärden anrika Åkerlundska villan till nio moderna och exklusiva bostäder, alla med unika planlösningar, egen karaktär och bevarade ursprungsdetaljer.

Arkitekt är Pierre-Emmanuel Vial, Archistudio och entreprenör Cred AB.

Att bo i Åkerlundska villan handlar inte bara om en vacker och välplanerad bostad. Här har du också tillgång till fri havsutsikt, strandlinje och brygga samt en majestätisk slottsträdgård.

Flera privata och sociala ytor uppförs, en stor pergola, stensatta uteplatser och nya planteringar. Här finns även en bastu vid strandkanten, gym, övernattningslägenhet samt privata parkeringar.

Gräsklippning, trädgårdsskötsel, snöskottning samt städning av allmänna ytor ombesörjs av lokala entreprenörer, vars avgift inkluderas i månadsavgiften.

Åkerlundska villan erbjuder ett modernt och bekvämt skärgårdsliv precis vid vattnet, i en storslagen och historisk byggnad utan motstycke.

Juridisk person godkänns som köpare.

Till toppen
Alla bilder