Sekelskiftesdröm på Värmdö med strandtomt

En unik chans att förvärva en av Värmdös förnämsta strandfastigheter. Tomt om 12.000 kvm som för tankarna till skärgårdsdrömmar från ett svunnet sekel. På tomten finns, förutom en hänförande sekelskiftesvilla, en lång strandlinje mot Lindalssundet där det står en sjöstuga med bastu, kök och allrum intill den generösa brygg- och badanläggningen (bryggdjup 2.5 meter). I nordväst en sandstrand, en upptagningsplats för båt samt ett litet badhus. Gedigen, ljus och oerhört trivsam villa med stora sociala ytor, veranda i söder, fyra sovrum, flertalet kakelugnar och en öppen spis. Vid fastighetens entré innanför en vacker smidesgrind återfinns ett stort garage och ett växthus (glasdelen borta). Trädgården har i sin glans dagar stoltserat med en rosenträdgård, köksträdgård, bersåer, grusgångar, tennisbana och generösa gräsytor. Mot vattnet är trädgården mer av skog- och strandkaraktär. Villan ritad av arkitekt Bror Almqvist uppförd 1916.

Adress Skäggavägen 38 Område Värmdö
Boarea | Biarea 198 kvm | 80 kvm Rum 7 rok
Pris 35 000 000 kr / bud Tomtarea 12 030 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Högsta bud 37 500 000 kr
Intresseanmälan

Välkommen till Skägga Udd - en unik sjöfastighet med den där riktiga skärgårdskänslan, fantastisk utsikt över hav och trädgård och sol från morgon till kväll. Fastigheten består av sex byggnader. Förutom huvudhuset anno 1916 finns en stor garagebyggnad, grunden till ett växthus (enligt ritning 48 kvm), strandhus med bastu, badhus vid strandlinjen samt vedbod för förvaring av utemöbler etc.

Strandhuset byggdes 1993 och är ca 36 kvm stort. Strandhuset och dess environger avnjutes med fördel hela dagen med intag av lunch och bad vid bryggan. Strandhuset har både dusch, handfat och bastu samt en storstuga med kök.
Garagebyggnaden har plats för två bilar i främre delen och en traktor i bakre delen samt trädgårdsredskap om totalt ca 65 kvm.

Trädgården stoltserar bland annat med två gedigna japanska körsbärsträd, två stora kastanjer, stora schersminer, mängder av fruktträd och buskar (svarta vinbär och krusbär växer fortfarande i den gamla köksträdgården).

Den vackra huvudbyggnadens boarea är ca 230 kvm och karaktäriseras av ljus från fantastiska fönsterpartier, genomgående trägolv i original, vackra sekelskiftesdetaljer och ett utsökt hantverk.

Villans huvudentré ligger i söder vid den drömmiga verandan. Entréplanet består av kök - som också har en köksentré med välkomnande vindfång i väster - med anslutning till matrum med underbar utsikt över vattnet samt en matsal med burspråk, kassetterat tak och kakelugn. Vardagsrummet i anslutning till huvudentrén har öppen spis där den kaklade gästtoaletten också är placerad. Det andra vardagsrummet har enastående utsikt via fönsterpartier om tre fönster i norr och tre i öster. Direkt utgång till trädgården samt vacker kakelugn. 

Kök
Lantkök i vitt med granitbänkar och stänkskydd i vitt kakel. Fullt utrustat (ugn Miele, spis Miele, fläkt, kyl, frys, mikrovågsugn, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare)

Övre planet har fyra tapetserade sovrum samt ett badrum med hänförande utsikt över fjärden.
Samtliga rum har trägolv samt kakelugnar eller öppen spis.


Badrum
Dubbla handfat, toalett, badkar. Taklampor ej fungerande.

Under hela huset finns en källare. Vinden är oinredd.

Dokument

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1916
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme som stöttas av direktvärmande el
Fasad
Trä
Tak
Takpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Vatten saknas. Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 902 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 302 000 kr

Driftkostnad

El
2 235 kr/mån
Vatten/Avlopp
290 kr/mån
Renhållning
25 kr/mån
Försäkring
853 kr/mån
Driftskostnader totalt
3 402 kr/mån
Till toppen
Alla bilder