Sjötomt i sydväst med vacker och levande utsikt

I solig och vacker södersluttning finner vi denna fastighet om 3 015 kvm land med ett tillhörande eget stort vattenområde. Den pampiga huvudbyggnaden är i tre plan och bjuder på fantastiska terrasser med härlig utsikt över en levande vattenspegel. Byggnaden med sina nio rum och kök har en boarea om ca 240 kvm + ca 100 kvm biarea. I anslutning finns ett rejält tvåbilsgarage om ca 40 kvm med en modern hiss som tar oss in till bostaden. Fastigheten har en lång strandlinje med både sandstrand och brygga samt två sjöstugor, varav den ena är inredd med en vedeldad bastu och ett trevligt relaxrum. Vi befinner oss i en populär del av skärgården med närhet till både golf, tennis, paddel, välbesökta restauranger och milsvida vandringsleder i en härlig natur.

Adress Stavsnäsvägen 122 Område Strömma/Fågelbro
Boarea | Biarea 240 kvm | 100 kvm Rum 9 rok
Pris 19 800 000 kr / bud Tomtarea 3 015 kvm

Välkommen till ett unikt och vackert läge med generösa byggnadsytor. Fastigheten har ett ursprung från 1933 och har sedan dess haft ett löpande underhåll. 2004 gjordes en omfattande tillbyggnad på västra delen av huvudbyggnaden. På entréplan skapades ett stort rum med högt i tak, ett litet loft och från den stora terrassen strålar ett härligt ljus in från vackra fönsterdörrar. I suterrängplan byggdes ytterligare ett rum med ett pentry. Hit ansluter hissen och baktill finns två stora förråd. Det byggdes också ett isolerat tvåbilsgarage med elektriska dörrar och gjuten platta. I garaget finns hissen som leder oss ner till bostadens entréplan och sedan vidare till suterrängplan.

Fastigheten ansluter från Stavsnäsvägen med en stor asfalterad infart till garaget. Utmed vägen finns ett staket och en rejäl elektrisk grind. Utmed den långa strandlinjen är fastigheten plan och mycket både barn- och badvänlig med stora gräsmattor och äkta sandstrand. Vid bryggans nock finns en boj och det går att lägga en segelbåt mot bryggans nock. 

Det finns kommunalt VA vid tomtgränsen, avgiften är betald men man har inte kopplat på sig. Lika så finns fiber dragen i gatan men fastigheten är inte ansluten. 

Dokument

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1933/2004
Byggnadstyp
1,5 planshus + källar-/suterrängplan
Uppvärmning
Vattenburna radiatorer/Luft-/vattenvärmepump cTc
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä/Betong
Stomme
Trä/Betong
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Gjuten källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag/Paxfläkt
Taxeringsvärde byggnad
3 709 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 709 000 kr

Driftkostnad

El
2 333 kr/mån
Vatten/Avlopp
333 kr/mån
Sotning
42 kr/mån
Renhållning
200 kr/mån
Driftskostnader totalt
2 908 kr/mån
Till toppen
Alla bilder