Egen ö i Roslagens famn

Egen ö i Roslagens famn

Ett sällan skådat tillfälle att förvärva en egen ö i Roslagen. Med utgångspunkt från Spillersboda en knapp timme från Stockholm är resan till ön endast 7-8 minuter. Den egna brygganläggningen med segelbåtsdjup välkomnar oss till Buskörn som med sina flera hus, klippor, stränder och uteplatser ligger privat men ändå nära fastlandet och även ett par girar från ytterskärgården. Ett eget litet paradis med allt man kan önska - Välkommen till Roslagen!

Adress Buskörn 2 Område Roslagen
Boarea | Biarea 151 kvm | 47 kvm Rum 8 rok
Pris 14 900 000 kr / bud Tomtarea 5 042 kvm

Fastigheten

Buskörn dyker upp i historieböckerna redan i början av 1800 talet och har sedan dess varit en plats där folk bott permanent och brukat jorden. Sedan mitten av 1900 talet har nuvarande ägare haft ön i sin ägo som fritidsboende och skapat ett härligt sommarparadis. Ön är med sina drygt 5000 kvm lagom stor och här finns flera byggnader. Två huvudhus varav det ena är originalhuset på ön som byggts till och moderniserats något. Det andra huvudhuset är byggt i slutet av 1900 talet. Till dessa huvudhus finns flera uthus, bland annat två gästhus, lusthus, snickarbod/förrådsbyggnad samt bastu. Husen är av enklare standard, men är välhållna och väldigt trevligt inredda med sociala ytor samt många sängplatser. Det vackra lusthuset är en underbar plats för sena sommarkvällar och härliga kräftskivor.

Buskörn anslöt sig för ett antal år sedan till det kommunala vatten och avloppsnätet och då byggdes även ett badrum i anslutning till ett av gästhusen. Här finns ett helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och WC. I de båda huvudhusen finns vatten indraget till diskmaskin och kök. Fastigheten ligger utanför detaljplan och om man så önskar går det bra att bygga till i anslutning till de befintliga huvudbyggnaderna för att skapa ett stort modernt skärgårdsboende. 

Naturen och omgivningen är fantastisk med allt en skärgårdsö kan erbjuda, här badar man från de soldränkta klipporna, leker på den blommande sommarängen fylld med alla tänkbara blommor, som taget direkt ur en Evert Taube visa.

Närheten till staden känns avlägsen väl ute på ön, men 7-8 minuter med båten finns Spillersboda med lanthandel och glass för varma sommardagar. Norrtälje har på senare åren blivit en välutvecklad sommarstad med all tänkbar service, butiker och restauranger. I Spillersboda finns båt- och bilplats att överta för den nya ägaren.

Vänder vi istället båten österut och färdas ut i ytterskärgården finns här otroligt många pärlor och resmål att det är svårt att välja. Några klara favoriter är Barskär och Kudoxa Naturreservat, Rödlöga- och Norrpada skärgård, här njuter du av Stockholms absolut vackraste och orörda skärgård. Vill du äta en trevlig lunch eller middag finns även då flera alternativ, exempelvis Furusund och Fejan.

Sammantaget är detta inget annat än en sann skärgårdsdröm med närhet till både stad och skärgård. En pärla att utveckla och njuta av i många år framöver!

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909
Byggnadstyp
Flera mindre huskroppar
Uppvärmning
Direktvärmande el
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegel/plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiberinstallation pågår
Taxeringsvärde byggnad
428 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 690 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 118 000 kr

Driftkostnad

El
1 167 kr/mån
Vatten/Avlopp
425 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Försäkring
308 kr/mån
Driftskostnader totalt
2 067 kr/mån
Till toppen
Alla bilder