Exklusivt boende på sjötomt med plats för stor familj

Med storslagen utsikt ligger fastigheten i anslutning till en naturskyddad och avskild udde. Vi befinner oss på en ö i Stockholms skärgård med linjetrafik via Waxholmsbolaget, har man egen båt är det nära till egen båtplats på fastlandet. Fastigheten är högkvalitativ och genomsyras av exklusiva materialval, byggd mellan åren 2020-2022 och har den senaste tekniken. Vid vattnet finns en rejäl, nyrestaurerad brygga likt en hamn. I anslutning finns ett stort däck för solstolar och generöst med plats. Det finns fyra arkitektritade byggnader med egna hushåll varav huvudbyggnaden är 140 kvm. Övriga byggnader är ca 30 kvm vardera och har stora vackra fönster, fönsterdörrar och är samtliga inredda till gästbostäder. Huvudbyggnaden är försedd med vattenburen golvvärme under svenska grantiljor. Två badrum, två sovrum samt generösa umgängesytor. I huvudhuset finns en eldstad, kök från Nordiska kök med bänkskivor av marmor och samtliga vitvaror är från Gaggenau. Fönster från Let it be light.

Adress Ekudden Område Fåglarö - Ekuddsvägen 8
Boarea 235 kvm Rum 7 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea | Vattenarea 2 400 kvm | 1 770 kvm

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

Fåglarö

Ön är lagom stor, inte så stor att den blir opersonlig och inte så liten att man tröttnar på den. Här finns drygt hundra hus och tre allmänna vägar samt några tvärvägar som genomkorsar ön. En promenad, eller löprunda, runt ön är på ca tre kilometer. Rundan tar oss både genom husområden, stora öppna fält, blomsterängar och täta skogar. Här finns utöver de egna bryggorna ett antal allmänna bryggor där man kan hyra båtplats, bada eller fiska och här finns några fina sandstränder för barnen. På ön råder bilförbud och det känns tryggt för alla barn.

På mitten av ön finns en stor fotbollsplan som alla kan använda och här firas också midsommar. Nästan överallt har man en fin kontakt med vattnet.

Midsommarfirande där brukar det vara mellan 200 och 300 barn och vuxna. Öns alla musikanter spelar upp och så dansar alla kring midsommarstången. Sedan blir det dragkamp, blindbock på skottkärra och andra lekar. På kvällen blir det dans på ångbåtsbryggan med levande musik av musikanterna.

Fotbollsskolan äger rum den andra veckan efter midsommar. Då samlas alla barn på ön för att lära känna varandra och för att spela fotboll. Barnen delas in i olika åldersgrupper och de äldsta blir ledare för de yngre, tillsammans med många mammor och pappor. Klubben heter naturligtvis Fåglarö Flyers. Den sista dagen är det en stor turnering mellan de olika lagen och sist möts mammorna och papporna i en hård match.

Grovsophämtningen på försommaren och sensommaren är ett ypperligt tillfälle att bli av med alla saker som man har samlat på sig. Då går alla man ur huse med sina saker för att ta dem till ångbåtsbryggan där sopbåten väntar. De saker som är i fint skick kan säljas på en loppis, där allt överskott går till fotbollsskolan.

Gympapass brukar anordnas på midsommarängen och även ett motionslopp runt hela ön brukar samla många deltagare.

blockdagen på hösten samlas alla blockvis (ca 10 hus) för att gemensamt röja längs vägarna och på allmänningarna. Ett sätt att lära känna sina grannar litet bättre för den som vill.

Ön är rik på fåglar och blommor. Ibland ordnar några av våra kunniga specialister vandringar där de beskriver allt som finns.

Vaxholmsbolaget trafikerar ön hela året. Många fina båtar turas om att köra passagerare från Stockholm eller Vaxholm till Fåglarö. En populär tur är med Storskär på fredagseftermiddagen. Där kan man få sill och nubbe innan en klassisk ångbåtsbiff. Finns det något bättre sätt att inleda en helg!

Om man behöver handla finns det en liten butik i Linanäs på Ljusterö. Där finns också tre restauranger och en sjömack. På Dyviks Marina finns all tänkbar båtservice och en sjömack. Mathem kör ut mat till ön flera dagar i veckan sommartid. Till Åkersberga eller Vaxholm kan man ta Vaxholmsbåt, egen båt eller bil för att handla i de stora matvaruaffärerna.

Det är något magiskt med vädret på ön. Ofta kan vi se regn och blixtar över fastlandet utan att det kommer till vår ö. Ett vackert skådespel på avstånd, men självklart når det ut till oss ibland också.

På ön finns den Fåglarö gård som har varit en gammal bondgård med bofast bondefamilj som brukade gården. Familjen Lindahl som ägde gården under andra hälften av1900-talet styckade upp Fåglarö norra del i tomter och på 60- och 70-talen bebyggdes större delen av norra ön. Fåglarö gård såldes för ett 10-tal år sedan till en familj som har väl tagit hand om den.

Beskrivning byggnaderna

Mellan åren 2020 och 2022 har denna vackra fastighet med sitt magiska västerläge förvandlats till en dröm. Allt är nytt och modernt och tanken från arkitekt och byggherre var att skapa designade hus där allt hänger ihop. Arkitekten är Tove Andrén & Fogelström, husleverantör är Allbyggarna Karlskoga och byggherre är MBS Bygg Karlskoga. All byggnation är specialbyggd och skapad av svenskt hantverk när det är som bäst. Samtliga snickerier är tillverkade av gediget trä och fasaden är likt allt övrigt anpassad och måttad, bräda för bräda. 

Bryggan likt en hamn är förankrad på cementringar och helt ny från 2022. Det är segelbåtsdjup. I anslutning finns ett generöst soldäck och även det är helt nytt. Utvändigt har markbelysning installerats från Flos och gräsmattan är helt nyanlagd. Kameraövervakning är installerad och även kodlås på samtliga hus. 

Huvudbyggnaden 140 kvm
Platta på mark med vattenburen golvvärme.
Dinesen massiva golv av svensk gran.
Nordiska kök i trä med marmor bänkskiva.
Gaggenau vitvaror och Fjärås spiskåpa.
Innerdörrar i gediget trä från snickeri.
Fönsterpartier let it be light i trä.
Nibe varmvattenberedare  och Dalkin Ac/värmepump i samtliga rum.
Belysning är FLOS.
Bosch tvättmaskin/torktumlare.
Två helkaklade badrum.
Terrass i betong.

Gästhus 1 ca 32 kvm och ligger högst upp på tomten.
Marbodal kök, Svenskt golv av gran.
Siemens vitvaror.
Varmvattenberedare.
AC/värmepump och vattenburen golvvärme.
Badrummet är kaklat.

Sjöstugan ca 25 kvm.
Inrett till gästbostad.

Gästhus 2 ca 15 + 15 kvm, strax öster om huvudbyggnaden.
Här finns ett förråd också.
Svenskt golv av gran och fint gästrum.
AC/Luftvärmepump

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2021
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme/Luft-/vattenvärmepump
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Alminium
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Alminium
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Avsaltningsanläggning/Minireningsverk
Ventilation
AC/mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Till toppen
Alla bilder