Sjötomt med vidsträckt utsikt och vackra solnedgångar

Välkommen till Lillströmsudd och en insynsskyddad oas fylld med ett spännande skådespel från morgon till kväll. Här bjuds på sol hela året om och en himmel som speglar sig i vattnet i alla dess färger. På behörigt avstånd ser man ett rikt båtliv om sommaren och om vintern njuter skridskoåkare av fjärden runt om. På fastigheten finns en huvudbyggnad, ett garage, en gäststuga och en trevlig sjöstuga med bastu och brygga intill. På gångavstånd finns flera restauranger i hög klass, Fågelbro Golf & Country Club med rikligt på aktiviteter och med egna båten är vi mitt i händelserna centrum med närhet till vår vackra skärgård.

Adress Lillströmsuddsvägen 12 Område Fågelbrolandet
Boarea 113 kvm Rum 4 rok
Pris 22 500 000 kr / bud Tomtarea 5 890 kvm

visning

Välkommen att boka tid med mäklaren!
Intresseanmälan

Området

Området knyts samman mellan Strömma och Fågelbro då närheten emellan dem går via naturen och små stigar utan biltrafik. Man kan gå, cykla eller köra sin egna golfbil som många gör till diverse aktiviteter och restauranger. På Fågelbro finns en mycket fin golfbana samt en korthålsbana, tennis, paddel, gym och den populära gormékrogen. Det finns stall, ridhus och ridbana. Hotellet har en året runt öppen restaurang, hotell och spa. I Strömma finns numera två restauranger varav en ligger i härlig kvällssol vid vattnet. Med egna båten når vi snabbt flera sevärda platser och sommaröppna krogar. För promenader och vandring finns stora leder utmed bl a Wallenbergs ägor. Välkommen till Fågelbrolandet, en härlig natur och ett härligt skärgårdsväder. 

Beskrivning

Fastigheten har varit i nuvarande ägares hand i drygt 15 år. De bor permanent och njuter av de olika årstiderna med en ständigt varierande utsikt. Året 2013 fick de bygglov för den fina bastubyggnaden vid stranden. Den syns inte nämnvärt från vattnet då de har skyddat det stora fönstret med luckor. Intill finns en brygga, inte så stor men kan ha flera båtar liggande vid sig med aktern mot boj.

Lite högre upp på fastigheten finns ett gästhus från 1978 om 20 kvm samt en terass. Här finns indragen el men inte vatten. 

Huvudbyggnaden har sitt ursprung från 1937 men är idag en modern villa. Stora vackra 3-glas fönster från 2001 släpper både in ljus och den fina utsikten från många håll. Samma år byggdes huset ut och badrummet renoverades. År 2006 installerades en luftvärmepump och elcentralen byttes ut.

Samtliga golv har en parkett av ek, i entrén ligger ett golv av klinker. År 2007 byggdes hela köket om och skåpsinredningen ersattes med märket Puustelli. Ugn, micro, kyl/frys och induktionshäll från AEG/Electrolux och diskmaskin från Siemens. Bänkskivorna är av svart granit. Detta år drogs även all el om i huset.

2013 renoverades hela taket och man lade en valsad plåt av Alu zink samt bytte ut samtliga stup- och hängrännor i samma material. Strax efter tilläggsisolerades hela huset och man bytte även ut all träpanel.  

För inte så länge sedan glasade men in den sköna uteplatsen och kan numera njuta av den hela året om. 

Fakta

Det finns totalt 9 st pantbrev uttagna till summan 2 283 550:-

Totala elförbrukningen är 16 758 Kwh

Detaljplan

Det finns en nyligen antagen detaljplan för området och kommunalt VA är på ingång, man vet dock inte när. Fastighetens egna VA fungerar felfritt och dricksvattnet har ett färskt vattenprov som visar på drickbart och det är även gott!

Vill man bygga om/mer så tillåter detaljplanen ett enplanshus om 175 kvm, komplementbyggnader om 50 kvm, ett Attefallshus om 30 kvm + friggebod om 15 kvm. 

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1937/Renoverat 2001-1015
Byggnadstyp
Enplanshus
Uppvärmning
Luftvärmepump/Direktverkande el
Fönster
3-glas
Fasad
Trä
Tak
Valsad plåt Alu zink
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Alu zink
Grund
Krypgrund/Källare
Vatten och avlopp
Borrad brunn/Sluten tank 3 kbm/BDT-Infiltration
Ventilation
Självdrag/Mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
1 895 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 100 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 995 000 kr

Driftkostnad

Värme
3 083 kr/mån
Vatten/Avlopp
750 kr/mån
Samfällighet
180 kr/mån
Renhållning
200 kr/mån
Driftskostnader totalt
4 213 kr/mån
Till toppen
Alla bilder