Unik skärgårdsfastighet med plats för stor familj

Utmed en lugn och vacker vik finner vi denna generösa och unika fastighet med gott om plats för en stor familj. Här finns all bekvämlighet skapad från senare åren men även ett spännande projekt att ta sig an. Bakom en pampig allé gömmer sig ett spännande sommarresidens från början av 1900-talet. Byggnaden är i fyra plan och har en total yta om ca 350 kvm. Här finns fantastiska glasverandor, kakelugnar, gedigna golv och högt till tak. Vidare på fastigheten helt utan insyn öppnar sig en magisk vy med ängar, fruktträd och utmed viken en äkta sandstrand. I vattenkant står en modern villa om 110 kvm med fyra sovrum, badrum, allrum och kök. Villan, poolen och poolhuset värms upp av bergvärme. Det finns också ett gästhus om 35 kvm med två rum o kök, sovloft och badrum. Två bryggor finns för motorbåtar och på boj kan segelbåten ligga. Fastigheten har två godkända avlopp för vatten-WC och dricksvattnet är godkänt. Till fastigheten är det bilväg via färja. Bifogad tomtkarta gäller!

Adress Borgövägen 25 Område Blidö Kyrkviken
Boarea | Biarea 350 kvm | 150 kvm Rum 18 rok
Pris 26 000 000 kr / bud Tomtarea 13 468 kvm

visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning!
Intresseanmälan

Sommarresidenset uppfördes av Fredric Bunsow som ett sommarresidens runt åren 1903. Någon gång under 1900 talet var villan ett pensionat med en rad berömda gäster. Byggnaden består av ett källarplan ca 100 kvm, 2 boningsplan ca 110 kvm vardera samt en stor oisolerad vind. Det finns 4 fantastiska glasverandor och det är en mycket vacker utsikt över Kyrkviken. Huset har en enklare standard, är i behov av renovering men har en fantastisk potential. Samtliga eldstäder i huset är godkända. Det har borrats 2 energibrunnar för bergvärme avsett för detta huset.

Strandvillan uppfördes under åren 2006–2007 och har en boyta om ca 110 kvm. Bygglov med strandskyddsdispens finns. Golvmaterial är Kährs exklusiv valnötsparkett. Badrummet är helkaklat och köket fullt utrustat. Det är stora fönster, samtliga 3 glas beklädda med aluminiumprofil på utsidan. Takbeklädnad är svarta betongpannor. Bergvärme installerades 2013 med vattenburen golvvärme. Den stora terrassen går ihop med ena bryggan och är byggd i ädelträ.

Poolhuset byggdes i hög kvalitet som ett våtutrymme med exklusiva materialval 2013 och är om ca 15 kvm. Bygglov med strandskyddsdispens finns. Byggnaden är inredd med ett teknikrum för Poolen, en dusch, WC med handfat samt samt en bastu. Bastun är byggd i cederträ och har en stenbeklädnad bakom aggregatet. Uppvärmningen är från bergvärmen via kulvert från strandvillan. Det är 3 glas-fönster med aluminiumprofil på utsidan. Takbeklädnad är svarta betongpannor.

Poolen byggdes 2013 med ca 65 kubikmeters volym och med måtten 9,5 X 4,5 meter och djup 1,5 meter. Den är komplett beställd, levererad och byggd av Poolstore. Modell en är Termopool som är en av marknadens bästa pooler. Den har en isolerad botten med frigolit, gjuten betongplatta och väggarna består av frigolitblock. Blocken byggdes ihop, fylldes med armeringsjärn och betong för bästa hållbarhet samt isolering. Invändig ligger en liner och det finns en badstege. Det är Led belysning från Pahlens runt om samt ett påkostat reningssystem, även det från Pahlens bestående av sandfilter och pump och UV-lampa. Dessutom en minimaster som automatiserat sköter mätning av vattenkvalitén samt tillsättning och dosering av rätt mängd kemikalier automatiskt. Uppvärmningen sker genom en värmeväxlare som är kopplad till bergvärmen från strandvillan. Säsongen 2021 monterades ett pooltak av modell Leia.  

Gästhuset uppfördes 2013 om ca 35 kvm. Bygglov samt strandskyddsdispens finns. Det finns ett eget värmesystem med vattenburen golvvärme. Badrummet är helkaklat och köket fullt utrustat. Även detta hus har 3glas-fönster med aluminiumprofil på utsidan och takbeklädnad är svarta betongpannor. Terrassen är av sibirisk lärk.

Det finns två bryggor och den ena är renoverad 2013 i sibirisk lärk och har troligtvis funnits sedan 1900 talets början. Har även funnits ett vackert båthus vid denna brygga men det revs runt 70 talet. Den andra har uppförts under 2007-2008 och går ihop med Vita sjövillans altan. Strandlinjen och runt bryggorna har muddrats runt 2010.

Vatten och avlopp. På fastigheten finns 2 st avloppsanläggningar bestående av 3 kammarbrunnar med infiltrationsbäddar. Dessa är godkända och avsedda även för vatten-WC. Det är ett för gamla huset och ett för övriga hus. Bygglov samt strandskyddsdispens finns för dessa.

Det finns ett utedass, används ej men en väldigt vacker byggnad som uppfördes samtidigt som gula huset och i samma stil.

Friggeboden är ett pumphus samt förråd. Där finns även ett reningsverk för brunnsvattnet.

Den grävda dricksvattenbrunnen har mycket god tillgång av tjänligt vatten. Fyra grannar har servitut och tre av dem tar vatten från fastighetens brunn.

Allén är fantastisk och inramar vägen upp till gula huset. Där finns förberett för framtida belysning.

Det är en stor underbar skärgårdstomt dit solen når i alla väderstreck. Ett skogsparti, stor äng och fruktträdgård samt i sluttningen ned mot Kyrkviken är det gräsmattor och liten anlagd trädgård på kullen mot poolen. Sandstranden ligger i sydvästläge samt lång strandlinje. 

Fiber finns indraget på tomten och inkopplat i strandvillan samt gästhuset.

TOMTKARTA
Fastigheten har nyligen genomgått en fastighetsreglering till fördel för vår fastighet. Flera kartfunktioner är inte uppdaterade på olika internetsidor så därför se bifogade kartor i högerspalten. Det finns heller inga andra vägar över vår fastighet än den som leder från Borgövägen genom allén.

KOMMUNIKATIONER
Med bil åker man till Furusund och sedan var 30:e minut går färjan över till Yxland och sedan direkt över till Blidö.
Det finns bra kommunikationer med SL bussar.
Båttrafik Nord- och Sydlinjen, Sjögull och Sjöbris och framförallt ångbåten Blidösund!

RESTAURANGER / MAT
Ica med mycket bra sortiment finns på Blidö och är ombud för både apoteket och systembolaget. Det finns också en mindre vårdcentral.
Värdshuset vid Stämmarsund är ett Värdshus som erbjuder bra mat och ofta liveband. Där finns även vandrarhem och en fin gästhamn för båtar samt glasskiosk.
Cafe Amalia som också erbjuder vandrarhem. 
En Thaimatsvagn serverar riktigt bra Thaimat under sommarhalvåret.
En kiosk finns vid färjan på Blidö.
Furusunds värdshus, en riktig klassiker i skärgården!

AKTIVITETER
Den årliga fotbollsskola som erbjuds för barn är populär.
Här finns även Boulebana, utegym, 2 paddelbanor samt servering av enklare rätter.
På Blidö finns också en ny riktigt bra äventyrsgolf.
Många fina badplatser finns runt om på ön, och den långgrunda badstranden på Björkudden anordnar simskola för barn under semesterveckorna på sommaren.
Segelskola med optimist anordnas också på ön.
Almviks ångbåtsbrygga, knappt 10 min promenad ordnar julmarknad och på sommaren firas traditionsenlig midsommar där.
Flera vackra naturreservat finns också på Blidö.

Blidö kyrka! Från första parkett kan vi följa vackra sommarbröllop och även sommarkonserter.
Blidö Bio ägs av operasångerskan Barbara Hendrix och hennes man Ulf. Här håller de tillställningar med musik och servering med ofta kända artister.

DRIFTSKOSTNADER
Samtliga vita nyare hus + pool: 15 728 kWh med lite mer sparsam användning samt Pooltak under hela säsongen. Poolen värms upp till 31-32 grader från mitten av maj tom sep-okt.

Gula äldre huset har varit bebott av en person hela året runt. Elförbrukningen var ca 20 000 kWh/år. Uppvärmningen sker även från eldstäderna vilka är godkända. 
Slamsugning ca 2 500:-/år och anläggning. Totalt 5 000:-  
Sophämtning 2 abonnemang 2 440:-/år respektive 2 200:-/år.  
Vägföreningsavgift 2 000:-/år.

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1903, 2006 och 2013
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen golvvärme, kaminer och kakelugnar samt direktverkande el
Vatten och avlopp
2 st godkända 3-kammarbrunnar för avlopp Vatten en grävd brunn med god tillrinning och kvalité
Till toppen
Alla bilder