Familjeparadis med utsikt över Duvnäsviken

Familjeparadis med utsikt över Duvnäsviken

2003 uppfördes denna vackra stenvilla ritad av Anders Landström på Strandpromenaden vid Duvnäsviken. Villan genomsyras av en härlig rymd, trivsel och funktion, stora glaspartier, fantastisk utsikt över vattnet samt exklusiva materialval där kalksten från Norrvange löper som en röd tråd. Villan har fyra sovrum, tre badrum och generösa sociala ytor där känslan av att vara i naturen alltid är närvarande. Den lättskötta och i söder belägna trädgårdens uteplatser är lättillgängliga från huset. Ovanvåningen pryds av en stor solterrass. En båtplats precis nedanför fastigheten kan övertas. Lugnt och eftertraktat läge och bara fem minuters gångväg till allmänna kommunikationer. Välkommen till ett av Saltsjö Duvnäs mest bekymmersfria boenden!

Adress Strandpromenaden 7 Område Saltsjö Duvnäs
Boarea | Biarea 240 kvm | 10 kvm Rum 7 rok
Pris 29 000 000 kr / bud Tomtarea 1 231 kvm

visning

Vänligen kontakta mäklaren för privatvisning!
Intresseanmälan

Interiör

Entréplan
Hallen välkomnar med med Norrvange kalksten på golv, kapprum samt en gästtoalett. I entrén finns en siktlinje genom huset ut mot trädgårdens västsida via glasdörrar. Från hallen nås det trivsamma köket med matplats direkt till vänster. Nedanför återfinns ett spatiöst sällskapsrum med härlig atmosfär och plats för både soffgrupp och matsal. Generös takhöjd och fönsterpartier som tar upp fastighetens hela gavel med fängslande utsikt mot vattnet och söder. Sällskapsrummet pryds av en öppen spis. Fiskbensparkett i hela sällskapsdelen.

Kök
SieMatic kök, två vaskar, kyl och frys, ugn, microvågsugn, diskmaskin. Köksö spis och skiva av bouhusgranit med fläkt ovan. Opolerad Norrvange kalksten på golv. Infällda spotligts i tak. Matplats med plats för minst fyra personer.

I västra delen av huset ligger ett sällskaps- eller lekrum med ett sovrum innanför med stavparkett.
Här återfinns också den generösa tvättstugan samt pannrummet.

Övervåningen
Villans övre plan omfattar ett sällskapsrum, tre sovrum samt två badrum. Master bedroom med eget badrum och dressingroom samt utgång till en terrass i väster. Stavparkettgolv.

Huset är uppvärmt med bergvärme. Genomgående golvvärme. Badrummen, kök och entré har även elvärmeslingor i golvet.

Badrum
Badrum som hör till master bedroom har kalksten på eluppvärmt golv och kaklade väggar. Vägghängd toalett. Dusch och bastu. Kommod med förvaring och skiva i kalksten med dubbla undermonterade handfat. Spegel ovan med belysning. Handdukstork.

Andra badrummet på ovanvåningen är också helkaklat. Inbyggt badkar, dusch, vägghängd toalett, handdukstork, handfat och spegel över med belysning.

Helkaklad gästtoalett vid entrén med dusch, vägghängd toalett och handfat med förvaring och spegel ovan.

Trädgård
Lättskött plan trädgårdstomt om 1 231 kvm med flera uteplatser.
Stenläggningar i Norrvange kalksten i naturlig form.
Trevlig grusväg leder upp till huset från Strandpromenaden.
Uppvärmt förråd om ca 10 kvm finns på tomten.
Precis nedanför tomten finns en båtplats som kan överlåtas. 

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 5 800 000 kr
Mark, värde: 7 600 000 kr
Summavärde: 13 400 000 kr

Taxvärde 2021: 14 200 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2003
Värdeår: 2003

Området

Saltsjö-Duvnäs

Området erbjuder många möjligheter till ett aktivt liv för hela familjen. Som nyinflyttad är det lätt att lära känna grannar och det lokala livet. Fastighetsägareföreningen är mycket aktiv och håller liv i mångåriga traditioner så som traditionellt midsommarfirande i Ringparken där barnen kan åka lövad skrinda. Nyår firas med fackeltåg till klockstapeln där nyårstal med klockringning ringer in det nya året. Föreningen anordnar lokala pubaftnar och många andra trevliga event som Duvnäsloppet och Duvnäsgolfen. En speciell tradition är helgmålsringning kl. 18.00 dag innan helgdag. En ringarbok med nyckel till klockstapeln cirkulerar och är ett uppskattat inslag – framför allt för gäster! www.saltsjo-duvnas.se

Segelklubben Måsungen ordnar seglarläger för barn från 6 års ålder, www.skm.nu ABC Seglarskola och båtskola finns tvärs över Duvnäsviken, www.abcseglarskola.se

Sveriges äldsta vattenskidklubb finns vid Kolbottensjön, precis vid tågstationen, www.nackavsk.se

Saltsjö-Duvnäs Tennisklubb erbjuder spel på tre inomhusbanor och två grusbanor www.sdtk.se

Under sommarmånaderna arrangerar Syskonen Kajsa och Olle Nymans Kulturstiftelse konstutställningar i Olle Nymans ateljéer. Bostaden kan besökas och hos Kerstin&Britt kan en bit mat njutas i trädgården. ”Lilla Konstskolan” finns för de yngre barnen under höst- och vårtermin. www.ollenyman.se

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2003
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
132 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas isolerglas
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor och bandtäckt plåt
Bjälklag
Betong
Stomme
Lättbetong
Plåtarbete
Rheinzink, koppar
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Taxeringsvärde byggnad
5 800 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
13 400 000 kr
Till toppen
Alla bilder