Exklusiv Patriciervåning i Breviks strandlinje

Exklusiv Patriciervåning i Breviks strandlinje

I Breviks strandlinje finns denna ståtliga Patricierbyggnad anno 1910 med vacker paradvåning i internationell klass. Våningen om 235 kvm, i hög arkitektonisk nivå, är något utöver det vanliga med vattenutsikt i välskött förening med trädgård, klipphällar och brygga i privata omgivningar. De generösa ytorna omfattas idag av ett stort sällskapsrum, två altaner, en balkong, Minotti-kök med stor köksö, stora vinkylar och maskiner från Gaggenau. Det är möjligt med två-tre sovrum och i övrigt finns det två badrum varav ett med spakaraktär, gäst-WC, tvättstuga och tilltagen förvaring i de smakfullt byggda garderoberna. Välkommen till eftertraktade Klippudden med ett ostört och unikt vattenläge på Lidingö.

Adress Klippuddsstigen 4 Område Lidingö-Brevik
Boarea 235 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 2 av 3
Pris 23 500 000 kr / bud Avgift 12 890 kr / mån

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning
Intresseanmälan

RUMSBESKRIVNING

Ett vackert och unikt boende för den kräsne som söker stora sociala ytor och allt i högsta kvalitet. Våningen som har strålande sjöutsikt från de flesta rum har en mycket varm och trivsam atmosfär i harmoniska toner och attribut som förstärker det unika såsom fönster från golv till tak i sällskapsrummet med välvt tak. Utöver det finns stuckaturer, vackra mörkbetsade golv, spröjsade fönster, två kakelugnar m.m. Våningen har även moderna inslag av Bose ljudsystem, stilrent kök och exklusivt spaliknande badrum.

Våningen har i övrigt stor och rymlig hall med platsbyggda garderober bakom skjutdörrar av glas om vardera sida om balkongdörren som öppnar upp till möblerbar balkong i sydväst. Våningen har tidigare varit 5 rok men är ombyggd och disponeras idag som 3 rok. 

Köket om ca. 50 kvm har en stor köksö med möjlighet till sittplatser, högskåpsförvaring med två vinkylar, kaffemaskin och är i övrigt maskinellt fullutrustat med Gaggenau. Dolt bakom kökförvaringens högskåp nås både tvättstuga, med tvättmaskin och torktumlare från Miele, samt gäst-WC. Köket har plats för större matgrupp och har fönsterpartier som ger ett fint ljus till rummet.

Master bedroom har walk-in closet med fönster, kakelugn och utgång till längsgående solig balkong i sydost. Eget spatiöst helkaklat badrum med både dusch, badkar, dubbelhandfat, WC-avdelning, inbyggd förvaring samt franskt fönsterparti i sydväst.

TV-rummet har idag delats av till träningsrum, alternativt gästrum, med egen duschavdelning. Kan enkelt göras om till två rum om så önskas (idag är rummet uppdelat med skjutdörrar). I TV-rummet finns utgång till längsgående balkong även det med strålande sjöutsikt över Höggarnsfjärden och mycket fritt läge där man blickar ner mot trädgården och vattenlinjen.

Sammantaget ett mycket bekvämt boende i underbar miljö och vacker trädgårdstomt att nyttja med stor härlig brygga som hör till föreningen. 

Från Klippudden kan man ta båten in till stan och njuta av citylivet. Utanför dörren finner man det ostörda läget på Lidingö och vackra Brevik. 

 

FÖRENING

FÖRENING
Bostadsrättsföreningen Gripen, 716422-7139, äkta bostadsrättsförening. Föreningen registrerades 1993 och förvärvade fastigheterna 1994.  Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 643 kvm varav denna yta utgör lägenhetsyta. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt.

FASTIGHET
1994 utfördes totalrenovering av Klippuddsstigen 4 samt parhus och radhus uppfördes på tomten som idag består av fyra flerbostadshus med värdeår 1995. 

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2019 och 2025.

Utfört underhåll:
2019
-Takreparationer på villans norra gavel
- Villans entrétak har totalrenoverats och nytt golv har lagts på ovanliggande balkong.
- Reparation av fasadskada på radhuset.
- Rengöring och ommålning av skorstenen på parhus 2.

2018
- Reparation av fasadskador på villan, radhuset och parhus 1
- Målning av takplåt på radhuset och byggnad för soprum
- Dränering och renovering av murar mot Klippuddens brygga
- Fönsterrenovering i Villan.

Under 2017 - 2019 har kompletterande renoveringar genomförts och inför 2020 räknar föreningen med att enbart normala underhållsåtgärder kommer att krävas.

Uppvärmning sker via bergvärme förstärkt med elpanna, vattenburen till radiatorer.

STORLEK
Ca. 235 kvm enligt mäklarbild från föreningens förvaltare.

AVGIFT
Avgift 12 890,18 kr/mån. 

Avgifterna till föreningen höjdes med 7,5 % från och med 1 april 2019 efter att ha varit oförändrade sedan 1 januari 2016.   I nuläget bedömer styrelsen att ingen ytterligare avgiftshöjning är aktuell närmaste året.

TV & BREDBAND
Föreningen är ansluten till Telias bredbandsnät som erbjuder internet, TV och IP-telefoni. Medlemmen tecknar separat avtal med Telia, vad gäller telefoni och TV utöver basutbudet. 

PARKERING
Det ingår i avgiften en P-plats med motorvärmaruttag. Motorvärmaruttaget får inte användas för uppladdning av elbil.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till föreningen ingår även brygga samt stor härlig trädgård med grillplats att nyttja för medlemmarna.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT & PANTSÄTTNING
Föreningen tar ut överlåtelseavgift av köparen samt vid pantsättning tar föreningen ut en handläggningsavgift.

ÖVRIGT
Villan – Villa Klippudden – är byggnadsminnesförklarad av länsstyrelsen enligt beslut 1998, Se även föreningens hemsida, http://brfgripen.bostadsratterna.se/byggnadermark/villa- klippudden.

Det förutsätts att den som ansöker om medlemskap avser att nyttja bostadsrätten för eget permanent bruk.
Se http://brfgripen.bostadsratterna.se.

Lägenheterna i villan omfattas av beslutet om byggnadsminnesförklaring. Det innebär, att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för ev återställning av förändringar i lägenheten, om förändringarna utförts i strid med beslutet. Detta ska framgå av köpeavtalet för att ny medlem ska kunna beviljas medlemskap i föreningen.

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0881550
Lägenhetsnummer
3
Ingår i avgiften
Värme, vatten och avlopp, bredband/internet, Telias basutbud för TV, källarförråd, och en P plats med motorvärmare ( ej uppladdning av elbil)
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja
Förening
Brf Gripen
Byggnadsår
1910 (Villan totalrenoverades 1994-1995)
Energiprestanda
177 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 000 kr/mån
Försäkring
417 kr/mån
Driftskostnader totalt
1 417 kr/mån
Till toppen
Alla bilder