Dubbla balkonger i två väderstreck med högt läge

Dubbla balkonger i två väderstreck med högt läge

Välkommen till denna tvårummare i välskött förening på våning fyra. Öppen planlösning och dubbla balkonger i två olika väderstreck ger lägenheten generöst med ljusflöde. Vardagsrum och kök med plats för soffgrupp och stort matbord samt fransk balkong med morgonsol i sällskapsdelen. Sobert kök med full maskinell utrustning. Sovrum mot innegård och trevlig balkong om 5,4 kvm med kvällssol och sjöutsikt. Fräscht badrum utrustat med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Rymlig och välkomnande hall med bra förvaring. Förråd i lägenhet. Möjlighet att skapa en 3:a, se alternativ planskiss. Sammantaget en mycket tilltalande lägenhet i härliga kvarter. Föreningen sänker avgift med 15% från 1:a Januari 2021. Således blir ny månadsavgift 2662kr inkl TV/Bredband.

Adress Sara Lidmans gata 4, 4 tr Område Hornsbergs Strand
Boarea 67 kvm Rum | Våning 2 rok | 4 av 8
Pris 5 650 000 kr / bud Avgift 3 096 kr / mån

Välkommen på visning

6 dec
- Föranmälan krävs. Välkommen!
Spara i min kalender
Intresseanmälan

FÖRENINGEN

Brf Välbehaget är en välskött förening med god ekonomi som registrerades 2010. Föreningen äger fastigheten Välbehaget 1 som omfattar Eldersvägen 42-52 (jämna nr), Hornsbergs Strand 91-101 (udda nr), Lars Forssells gata 31, 33 samt Sara Lidmans gata 2, 4 och 6. Föreningen består av 225 lägenheter med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1% av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren. Förråd finns i lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till varje trapphus.

I föreningens parkeringsgarage finns flera cykelförråd. Det finns även cykelställ samt soffgrupper på föreningens två innergårdar. I ett av cykelförråden finns en fast monterad cykelpump och diverse verktyg tillgängliga.

Föreningen har två soprum för källsortering. Kärl finns för bland annat glas, plast, wellpapp, elektronik, batterier och ljuskällor.

Värme, vatten och el

Fastigheten värms med fjärrvärme och uppvärmningen ingår i avgiften. Föreningen har ett elavtal för samtliga lägenheter. Kall- och varmvattenförbrukning betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning.  El, kall- och varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning.

TV och bredband

Kabel-TV och bredband via Ownit 250 Mbps fiber ingår i avgiften men specificeras separat på månadsavinVarje medlem tecknar själv kostnadsfritt avtal med Ownit.

Parkering

I föreningens två garage finns 106 respektive 15 bilplatser och 5 MC-platser. Månadskostnaden är från den 1 januari 2020 1954 kronor för bilplats och 978 kronor för MC-plats, och betalning sker månadsvis i förskott. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp automatiskt.

Det är för närvarande kö till garageplats.

Avgiftshöjningar

Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter som existerar idag täcker kostnaderna utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016, med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017, samt med ytterligare 10 procent från den 1 januari 2020.  

Juridiska personer 

Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Renoveringar 

Inga större underhåll planerade under de närmsta åren.

Området

Hornsbergs Strand har tidigare kännetecknats av industrier men är idag ett mycket attraktivt bostadsområde som blev färdigställt 2012. Beläget på Kungsholmens västra del längst vattnet med fri utsikt över Ulvsundasjön resulterar i många fina solnedgångar. Hornsbergs Strandpark sträcker sig 400 m längst Ulvsundasjön och utmärks av trevliga promenadstråk, badbryggor och planteringar längst hela strandlinjen. Här återfinns även många populära restauranger så som Piren Restaurang, Lily's Burger, Primo Ciao Ciao, Taperian och många fler. Lindhagens centrum ett par minuter bort som är en galleria med allt man kan tänka sig. I området finns även Ballbreaker, tennishall, fotbollsplan, skate-park och grönområden för den som gillar att aktivera sig. Gångavstånd till Stadshagen (blå linje) och Kristineberg (grön linje), samt flera busslinjer.

 

För vidare info om föreningen:

https://www.brfvalbehaget.se/

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.3655 %
Lägenhetsnummer
414
Ingår i avgiften
Värme, Bredband (fiber), Kabel-TV (Basutbud)
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja
Förening
Brf Välbehaget
Byggnadsår
2010 (Färdigställt för inflyttning 2012)
Energiprestanda
70 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
400 kr/mån
Vatten/Avlopp
150 kr/mån
Driftskostnader totalt
550 kr/mån
Till toppen
Alla bilder