Djursholmsvilla med herrgårdskänsla

Djursholmsvilla med herrgårdskänsla

Högt belägen och med vidsträckt utsikt ses den vackra villan från 1904. Tomten på 3 720 kvm är magnifik och villan på totalt 581 kvm tronar som en solitär på höjden och ger en känsla av privat residens. Välkomnande hall med vacker öppen spis leder in till stora sociala umgängesytor och ett generöst kök vilket blir den naturliga samlingsplatsen. Ovanvåningen med privat avdelning genom flertalet sovrum med tillhörande dressingroom. Här finns även en stor inredningsbar råvind samt en nyrenoverad lägenhet i källarplan. I trädgården finns ett insynsskyddat poolområde med bästa solläge och vackra planteringar. Ett underbart boende med alla bekvämligheter man kan önska.

Adress Fjalarstigen 1A Område Djursholm
Boarea | Biarea 421 kvm | 160 kvm Rum 12 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 3 720 kvm

Interiör

Entréplan

Via en bred tegelklädd trappa och loggia omgiven av pelare kommer man in till villans entréplan med stor välkomnande hall och klassiskt bibliotek med bevarade platsbyggda bokhyllor från byggåret. Matsal och vardagsrum i fil med access till den soldränkta glasverandan. Vackra oljade parkettgolv, dörröverstycken och bröstpaneler samt flera eldstäder. Ett riktigt drömkök för den stora familjen med både köksö och stor matplats samt generösa arbetsytor. Utgång från köket till stenlagd terrass med kvällssol. Invid köket finns gästrum med eget badrum och från köket leder en trappa ner till källarplanet. 

Övre plan

Övre plan har fyra stora sovrum, tre walk-in-closets och två badrum varav master med vacker kakelugn och spatiöst badrum ensuite. Två stora balkonger i olika väderstreck ger sol från morgon till kväll. Trappa upp till rymligt vindsplan som idag används som förvaring, men kan med fördel byggas om till ytterligare sovrum och allrum.

Källarplan 

Inredd källare med bastu, dusch, tvättstuga, gästrumsavdelning och vinkällare. Direkt utgång till poolområdet från källaren. I villan finns även en separat nyrenoverad lägenhet samt en stor inredningsbar råvind.

Tomt

Grusad infart nås via elstyrda breda smidesgrindar med plats för flera bilar och möjlighet till garage. Tomten är välplanerad och fint anlagd med flera sittgrupper, öppna ytor samt trevliga buskage och planteringar. Vackra stenmurar och stenläggningar ger en fin och inramande känsla. Poolområdet nås från källaren och är beläget i absolut bästa solläge.

 

Renoveringar

Yttertak omlagt ca. 2003
Fasaden putsades 2004-2005
Nya dagvattenledningar till stuprör 2004
Samtliga vatten och avloppsledningar är utbytta 2004-2005 
Elen omdragen 2004-2005 
Duschrum på övre plan renoverades 2016
Kök renoverat 2016
Badrum i lägenhet renoverat 2018
Ny bergvärmepump 2018 och kompletteraden bergvärme hål 2017 

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1904
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
148 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 784 000
Taxeringsvärde tomt
3 700 000
Taxeringsvärde totalt
7 484 000

Driftkostnad

Värme
2 750 /mån
El
1 250 /mån
Vatten/Avlopp
1 000 /mån
Renhållning
417 /mån
Försäkring
1 250 /mån
Driftskostnader totalt
6 667 /mån
Till toppen
Alla bilder