Bekvämt livsstilsboende med sköna solnedgångar

Bekvämt livsstilsboende med sköna solnedgångar

Låg drift, underhållsfritt och inget gräs att klippa. Här njuter man av livet på en egen brygga, en ljus och bekväm bostad samt terrasser med sol från morgon till sena kvällen. Välkommen till Marinstaden och en spännande värld där vackra och funktionella villor byggs på vattnet. Piren i Marinstaden ligger i en lugn vik men centralt utmed Stockholms inlopp och består av 15 villor på egna sjötomter. Sjövillan Revskär är det sista i denna storlek som finns kvar att bygga och kommer bjuda på ett fritt västerläge med sköna solnedgångar. Villorna ligger stadigt förankrade längs pirens insida med ett magnifikt läge och utblickar över viken. Här lägger du till med din egen båt vid långsidan. Sjövillan har genomgående vattenburen golvvärme, modernt elsystem och spotlights av LED. Tre - fyra sovrum. Pendelbåten tar dig enkelt in till Stockholms city och närheten till Saltsjön och diverse restauranger gör sig påmint.

Adress Marinstadsvägen 22 Område Marinstaden
Boarea 157 kvm Rum 5 rok
Pris 10 495 000 kr / bud Vattenarea 105 kvm

visning

Välkommen att kontakta mäklaren för privat visning!
Intresseanmälan

Området

Marinstaden ligger i lugna, skyddade Svindersviken och utanför väntar Stockholms inlopp med närhet till både Stockholm City och vår vackra skärgård. Området bjuder på en rik natur med skärgårdskaraktär, vackra promenadstråk utmed vattnet samt skog och natur för friluftsliv. För pendling finns ett rikt bussnät med oändligt många destinationer. Till Stockholm och Nybroviken går även pendelbåt från bl a Nacka Strand med ca 10 minuters promenadavstånd. För livsmedel och shopping finns hela Nacka Forum och även Sickla köpcentrum på behörigt avstånd. 

Det finns en garageplats för 750:-/mån till varje Sjövilla och det finns gästparkering. Piren sköts via en gemensam förening.

Fastighet

Sjövillorna 157 kvm är i 3 plan + takterrasser i underbart solläge på 48 kvm. Villorna kommer att ligga stadigt förankrade vid den stora t-bryggan, med vattenkontakt åt tre håll. Här lägger du till med din egen båt vid långsidan av din villa där du har plats för en båt som är ca 10 meter lång. Sjövillorna har tre sovrum varav ett större i villans bottenvåning. Här finns också det stora och luxuösa badrummet. På bottenplan har man också tillgång till väl tilltagna förvaringsutrymmen.

Ett öppet kök med utvalda material i varje detalj inbjuder till långa, sköna middagar med familj och vänner. Ett modernt, förstklassigt kök där matlagning och samvaro kan mötas.

Ljuset flödar genom stora fönsterpartier och skjutdörrar på såväl entréplanet som i allrummet en trappa upp. Från Sjövillans sällskapsytor har man direktaccess till den omgivande bryggan och, en trappa, upp till en stor terrass. I entréplanet kan man slå sig ner framför en elegant Contura braskamin och blicka ut över vattnet. Om man nu inte väljer att kliva ner från badstegen från den omgivande bryggan och ta en simtur ut i viken.

Varje Sjövilla är utrustad med ett generöst duschrum i entréplanet och ett stort, inbjudande badrum i anslutning till sovrummen med tvätt- och torkmaskin också.

När det gäller själva huskroppen är även den ett resultat av åratals erfarenhet av hus på vattnet. Casabona-stommen är t.ex. helt byggd av oorganiska material där det bärande stomsystemet är uppbyggt av varmgalvade stålprofiler integrerade med styv isolering, vilket gör att stommen i sig själv blir bärande. Mellan stommen och ytterpanelen finns ett ventilerat utrymme för att säkerställa så att ingen fukt stannar i konstruktionen. Casabona-stommen är dessutom ca 30 % lättare än en motsvarande stomme i trä, vilket bidrar till att husdelen blir förhållandevis lätt, vilket i sin tur innebär att den tillsammans med de gjutna bottenplattorna i ponton- och kassunmodellen får bästa tänkbara viktförhållande och stabilitet.

Varje sjövilla har ett servitut till vattenområdet intill sin sjövilla och rekommenderad storlek på båt är 10 m längd, 2,5 m höjd samt 4 m bred.

Det finns mer läsning på bifogat material och välkommen på visning!

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2020 ((Från beställning av hus tar det ca 9 månader till leverans))
Byggnadstyp
Treplanshus
Uppvärmning
Sjövärme (lika teknik som bergvärme). Vattenburen golvvärme
Energiprestanda
43 kWh/Kvm och år
Fönster
Velfac 200 Energy 3 glas 4-18-4-18-4 argonfyllda, lackerade i RAL 9010 Pure white på in- och utsida
Fasad
Steni Color kompositskiva matt/halvmatt i utvalda kulörer
Tak
Varmgalvaniserad stål.Huset har en platt takkonstruktion där hela taket kan användas som en takterrass
Bjälklag
Bjälklag plan 1 har Casabonareglar integrerade med isolering av EPS/Cellplast. Mellanbjälklag och takbjälklag har Casabonareglar integrerade med mineralull för brand-, värme- och ljudisolering
Stomme
Husstommen är uppbyggd med Casabona stomsystem bestående av hård isolering integrerad med varmgalvaniserade stålprofiler. Huset har en platt tak-konstruktion där hela taket kan användas som en takterrass
Plåtarbete
Galvaniserad plåt
Grund
Sjövillorna av modell 210 har en flytkropp som består av en ponton som är uppbyggd runt en kärna av EPS/Cellplast där alla sidor är klädda med vattentät armerad betong.Värmeslingor för att hålla isfritt
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Mekanisk frånluft/AC
Tv- internetutbud
Fiber

Driftkostnad

Värme
650 kr/mån
El
550 kr/mån
Vatten/Avlopp
540 kr/mån
Sotning
40 kr/mån
Samfällighet
830 kr/mån
Renhållning
180 kr/mån
Driftskostnader totalt
2 790 kr/mån
Till toppen
Alla bilder