Bekvämt boende på egen brygga med kvällssol

Bekvämt boende på egen brygga med kvällssol

Låg drift, underhållsfritt och inget gräs att klippa. Här njuter man av livet på en egen brygga, en ljus och bekväm bostad samt terrasser med sol till sena kvällen. Välkommen till Marinstaden och en spännande värld där vackra och funktionella villor byggs på vattnet. Piren i Marinstaden ligger i en lugn vik men centralt utmed Stockholms inlopp och består av 15 villor på egna sjötomter. Sjövillan 157 kvm är det minsta huset och det finns endast fem kvar. De kommer ligga stadigt förankrade längs pirens insida med ett magnifikt läge och utblickar över viken. Här lägger du till med din egen båt vid långsidan. Sjövillan har genomgående vattenburen golvvärme, modernt elsystem och spotlights av LED. Tre - fyra sovrum . Alla material och all utrustning är noga utvalda för att fungera optimalt i marin miljö. Köken är platsbyggda, vitvarorna är från Miele och badrummen har försetts med Granitkeramik på golv och väggar.

Adress Marinstadsvägen 23 Område Marinstaden
Boarea 157 kvm Rum 5 rok
Pris 11 695 000 kr Vattenarea 105 kvm

Välkommen på visning

4 okt
Visning kl 13:30-14:30
- Välkommen!
Spara i min kalender
Intresseanmälan

Området

Marinstaden ligger i lugna, skyddade Svindersviken och utanför väntar Stockholms inlopp med närhet till både Stockholm City och vår vackra skärgård. Området bjuder både på grannar och en rik natur med skärgårdskaraktär, vackra promenadstråk utmed vattnet samt skog och natur för friluftsliv. För pendling finns ett rikt bussnät med oändligt många destinationer. Till Stockholm och Nybroviken går även pendelbåt från bl a Nacka Strand med ca 10 minuters promenadavstånd. För livsmedel och shopping finns hela Nacka Forum och även Sickla köpcentrum på behörigt avstånd. 

Det finns en parkeringsplats för varje Sjövilla och det finns gästparkering. Piren sköts via en gemensam förening.

Byggnadsbeskrivning

Sjövillorna 157 kvm är i 3 plan, med takterrasser i underbart solläge på 48 kvm. Villorna kommer att ligga stadigt förankrade vid den stora t-bryggan, med vattenkontakt åt alla håll. Här lägger du till med din egen båt vid långsidan av din villa där du har plats för en båt som är 10 meter lång. Sjövillorna har tre sovrum varav ett större i villans bottenvåning. Här finns också det stora och luxuösa badrummet. Här sover man med ett behagligt kluckande ljud från vikens vatten direkt utanför sovrumsfönstret. På bottenplan har man också tillgång till väl tilltagna förvaringsutrymmen.

Ett öppet kök med utvalda material i varje detalj inbjuder till långa, sköna middagar med familj och vänner. Luckorna är släta och lackerade i varmgrå och mörkblå nyanser – tillverkade på beställning av Hylte Special­snickerier. Det gråpigmenterade ek­golvet, den diskreta takbelysningen och bänkskiva samt stänkskydd i kalksten förstärker det eleganta intrycket. Ett modernt, förstklassigt kök där matlagning och samvaro kan mötas.

Ljuset flödar genom stora fönsterpartier och skjutdörrar på såväl entréplanet som i allrummet en trappa upp. Från Sjövillans sällskapsytor har man direktaccess till den omgivande bryggan och, en trappa, upp till en stor terrass. I entréplanet kan man slå sig ner framför en elegant Contura braskamin och blicka ut över vattnet. Om man nu inte väljer att kliva ner från badstegen från den omgivande bryggan och ta en simtur ut i viken.

Varje Sjövilla är utrustad med ett generöst duschrum i entréplanet och ett stort, inbjudande badrum i anslutning till sovrummen. Granitkeramik i både golv och väggar är bara en av de genomtänkta detaljer som skapar en lugn och harmonisk miljö. Här finns också både infälld spegel och skjutbar sminkspegel. Badrumsmöblerna och tvättställen kommer från Hafa och den prisbelönta serien Edge.

När det gäller själva huskroppen är även den ett resultat av åratals erfarenhet av hus på vattnet. Casabona-stommen är t.ex. helt byggd av oorganiska material där det bärande stomsystemet är uppbyggt av varmgalvade stålprofiler integrerade med styv isolering, vilket gör att stommen i sig själv blir bärande. Mellan stommen och ytterpanelen finns ett ventilerat utrymme för att säkerställa så att ingen fukt stannar i konstruktionen. Casabona-stommen är dessutom ca 30 % lättare än en motsvarande stomme i trä, vilket bidrar till att husdelen blir förhållandevis lätt, vilket i sin tur innebär att den tillsammans med de gjutna bottenplattorna i ponton- och kassunmodellen får bästa tänkbara viktförhållande och stabilitet.

Det finns mer läsning på bifogat material och välkommen på visning!

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2020
Byggnadstyp
Treplanshus
Uppvärmning
Sjövärme (lika teknik som bergvärme). Vattenburen golvvärme.
Energiprestanda
43kWh/m² kWh/Kvm och år
Fönster
Velfac 200 Energy 3 glas 4-18-4-18-4 argonfyllda, lackerade i RAL 9010 Pure white på in- och utsida.
Fasad
Steni Color kompositskiva matt/halvmatt i utvalda kulörer.
Tak
Varmgalvaniserad stål.Huset har en platt takkonstruktion där hela taket kan användas som en takterrass.
Bjälklag
Bjälklag plan 1 har Casabonareglar integrerade med isolering av EPS/Cellplast. Mellanbjälklag och takbjälklag har Casabonareglar integrerade med mineralull för brand-, värme- och ljudisolering.
Stomme
Husstommen är uppbyggd med Casabona stomsystem bestående av hård isolering integrerad med varmgalvaniserade stålprofiler. Huset har en platt tak-konstruktion där hela taket kan användas som en takterrass.
Plåtarbete
Galvaniserad plåt
Grund
Sjövillorna av modell 210 har en flytkropp som består av en ponton som är uppbyggd runt en kärna av EPS/Cellplast där alla sidor är klädda med vattentät armerad betong.Värmeslingor för att hålla isfritt.
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber

Driftkostnad

Värme
589 kr/mån
El
583 kr/mån
Vatten/Avlopp
542 kr/mån
Sotning
38 kr/mån
Samfällighet
833 kr/mån
Renhållning
183 kr/mån
Driftskostnader totalt
2 768 kr/mån
Till toppen
Alla bilder