Ljust och stilrent i Vasastan

Ljust och stilrent i Vasastan

På bästa läge mitt i Vasastan intill Odenplan återfinnes denna mycket väldisponerade och trivsamma 3,5:a om ca 125 kvm med balkong och öppen spis. Högt belägen på en trappa och med härligt ljusinsläpp i två väderstreck. Möjlighet att göra om till 4:a om så önskas. Välskött sekelskiftesfastighet anno 1884 med låga avgifter och bra intäkter. Bl.a ligger en av Vasastans mest populära italienska restauranger i fastigheten.

Adress Västmannagatan 54 Område Vasastan
Boarea 125 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 1 av 5
Pris Pris på förfrågan Avgift 2 337 kr / mån

Rumsbeskrivning

Hall med säkerhetsdörr, inbyggda garderober samt gäst-wc.

Stort kök med matsalsdel i öppen planlösning med fungerande öppen spis. Köket har gott om förvaring bakom vita luckor och stilrena bänkytor i komposit-sten. Hel kyl och frys, diskmaskin, gas-häll, ugn samt ytterligare ugn/kombinerad ångugn.

Två stora sällskapsrum i fil mot gatan, separerade av vackra, speglade par-skjutdörrar. Det ena av rummen kan delas av om behov finns av ett ytterligare sovrum. Det större av rummen har en olje-eldad, skorstensfri öppen eldstad. Stora fönster och härligt ljusinsläpp.

Mycket generöst sovrum mot gården med garderobsvägg och balkong.

Helkaklat badrum med stor dusch, wc, handfat på kommod med förvaringslådor samt tvättpelare.

Bf Sirius nr 18 u.p.a

Föreningen bildades 1925 och registrerades 1925-03-07. Föreningen klassas som äkta. Juridisk person accepteras ej.

Bostadsföreningen äger och förvaltar byggnader och mark inom fastigheten Sirius 18 i Vasastan i Stockholm. Förutom gatufastigheten på Västmannagatan 54 finns även tre fristående gårdshus: 1. En hyreslägenhet. 2. Föreningens gemensamma tvättstuga. 3. Föreningens cykel- och barnvagnsförråd samt soprum.

Det finns 24 lägenheter varav 22 är bostäder med andelar i föreningen och 2 är hyresrätter. Lägenheterna är försedda med brandvarnare.

Föreningen har 2 lokaler i gatuplanet och 3 lokaler i källarplanet som hyrs ut. 

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga på gården. Två stycken tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Hushållssopor. 5 tunnor är placerade i gårdshuset. Föreningen har inget grovsoprum. Cykelförråd i gårdshuset. Barnvagnsförråd i gårdshuset.  Trädgårdsmöbler på gården med plats för 6 personer med grill.

Underhåll och reparationer

2000 - Samtliga plåttak renoverades.

2003 - Fasader mot gården renoverade.

2005 - Vertikala/horisontella avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är utbytta. Samtliga våtrum renoverades. Hela elnätet utbytt. Nya proppskåp och el-mätare. 3-fas i samtliga lägenheter.

2006 - Nya el-slingor på taket för att minska snöröjning installerades tillsammans med nya anpassade stuprör med el-slingor.

2008 - Energiboxar har ersatt de nya el-mätarna.

2009 - Byte av gårdsbjälklag i källaren gjordes. I samband med detta fick också gården en ny ytbeläggning och ett nytt gårdshus byggdes för soptunnor, cyklar och barnvagnar.

2013 - Trapphusrenovering.

2014 - Takmålning.

2016 - Fönstermålning.

www.sirius18.se

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
6.53240 %
Lägenhetsnummer
B-1102
Ingår i avgiften
V/A,Värme, Bredband (Fiber 200 MB), KabelTV, Trappstädning
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Förening
Bf Sirius nr 18 u.p.a.
Byggnadsår
1884
Energiprestanda
131 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
500 kr/mån
Försäkring
217 kr/mån
Driftskostnader totalt
717 kr/mån
Till toppen
Alla bilder