Magnifikt residens intill Kungliga slottet

Område Gamla stan

Adress Trångsund 6

Antal rum 9

Boarea 379 m2

Avgift 6 313 SEK / Mån

Beskrivning

På historisk mark i Gamla stan erbjuds ett unikt hem, ett grandiost residens om totalt 379 kvm i vilket de senaste århundradena gör sig påminda. I fyra synnerligen exklusivt utformade våningsplan med generös takhöjd följer en smakfullt eklektisk mix där anor från medeltiden harmoniserar med modern konst i en sagolik blandning. Välkommen till ett storslaget och representativt hem i mycket stabil bostadsrättsförening med möjlighet för juridisk person att köpa.

Fakta

Förening Brf Hippomenes 1

Upplåtelseform Bostadsrätt - Lägenhet

Hiss Finns ej

Lägenhetsnummer 9-372-1-0007 / 1001

Byggnadsår 1600-tal

Ekonomi

Andel i förening 32.96

Disposition

Invid Storkyrkan, som är närmaste granne, öppnar den egna entrén upp mot en salong med kolonnburna kryssvalv, pilastrar och marmorklädd eldstad. Därefter följer bibliotek, alternativ entré med tillhörande wc och en gedigen stentrappa leder i sin tur vidare till ett övre plan.
 
En trappa upp välkomnar charmerande frukostrum med påkostat kök intill, därefter representativ matsal och slutligen sovrum med eget badrum. I matsalen finns vackra dörröverstycken med oljemålningar från 1700-talet tillskrivna Lorens Pasch d.ä. Här finns även en magnifik spegel tillskriven Carl Hårleman vackra fungerande kakelugnar finns i flera rum.
 
Högst upp i privat sfär följer trivsamt allrum med balkong och en sovrumsavdelning med tre sovrum, klädkammare och badrum.
 
Slutligen rustik källarvåning för finsmakaren med spa-avdelning samt matsal, bar, vinkällare och vinrum.
 
Sammantaget ett hem med fantastisk känsla i eftertraktade omgivningar invid kungliga slottet.

Förening

Fastigheten Brf Hippomenes 1 har sina anor i tidig medeltid med murverk lagda i munkförband. Fasad mot Trångsund från 1780-talet och trapphus från 1800-talet. Den östra delen genomgick omfattande renovering på 1960-talet då bland annat takvåningarna omformades.
 
Föreningen består av sju bostadsrättslägenheter om sammanlagt 800 kvm samt en hyreslokal om 47 kvm i gatuplanet.

Ansvarig mäklare

Harald Ericsson

harald@wrede.se

072-166 10 30

Kontaktperson

Johan Derelöv

johan@wrede.se

072-166 10 20

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen