BÅVEN COUNTRY LODGE

Område Sörmland

Adress Båven Country Lodge

Antal rum 50

Boarea 1700 m2

Tomtarea 40 000 m2

Pris 16 000 000 SEK / Bud

Beskrivning

I de vackraste delarna av Sörmland erbjuds ett sällsynt tillfälle att förvärva en helt nyrenoverad "country lodge", belägen i natursköna omgivningar precis intill Båvens vatten. Anläggningens huvudbyggnad omfattar entré med reception, ca 47 sovrum, stor matsal, frukostmatsal samt lounge med bar och festlokal. Separat bröllopssvit med utsikt över vattnet med stor terrass överblickande brygganläggning med bastu och egen sandstrand. I anslutning ligger "Fiskartorpet" inredd som en helt separat bostad med 3 rum och kök. Här finns stora möjligheter att vidareutveckla och förverkliga konceptet "Båven country Lodge" till en verksamhet enligt köparens önskemål och visioner.

Fakta

Upplåtelseform Friköpt - Småhus

Antal sovrum 47

Byggnadsår 1969

Fasad Trä/Natursten

Tak Betongpannor

Bjälklag Trä

Stomme Trä

Vatten och Avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Plåtarbete Svart plåt

Ekonomi

Taxeringsår 2015

Allmänt

LODGEN
Huvudbyggnaden om ca 1 700 kvm består av sammanlagt ca 47 hotellrum, fördelade på enkel-, dubbel- och familjerum. De gemensamma utrymmena består på övre plan av entré med reception, en stor festsal samt "coffee room"/lounge med litet kök. Salen är möblerad med 20 runda gedigna träbord och stolar, med totalt plats för ca 160-170 personer. På nedre plan bjuds frukostmatsal med plats för ca 50-70 personer, fullt utrustat restaurangkök, personalrum samt flertalet förråd, dessutom ett stort rum inrett som bar/lounge med plats för t ex discogolv eller biljard. Här finns även en öppen spis som dock ej är fungerande. Samtliga hotellrum är utrustade med gedigna sängar i trä, klädskåp, belysning och nyrenoverade kaklade badrum. Flera av rummen har utsikt över de lantliga omgivningarna och vattnet.
 
Alla ytskikt samt badrum är renoverade 2015/2016.
 
 
BRÖLLOPSSVITEN
På väg ner till sjön ligger en egen byggnad inredd som en stor bröllopssvit med utgång till terrass mot vattnet och stranden.
 
 
FISKARSTUGAN
Separat fastighet, Aspö 1:9, om ca 1 555 kvm. Fritidshus byggt 1930 om totalt ca 120 kvm, nyinredd med kök, badrum och 3 rum. Tillhörande uthus med 2 sovrum.
 
 
ÖVRIGT
Vid sjön ligger brygga med nybyggd bastu. Vattenlinjen bjuder även en fin sandstrand. Här finns möjlighet till bad och olika vattensporter, samt fiske, även fint kräftfiske. Svampplockning och möjlighet till ridturer och anordnad betaljakt är förslag på andra aktiviteter.
 
Här finns stora möjligheter att förverkliga och vidarutveckla konceptet "Båven country Lodge" till en verksamhet enligt köparens önskemål och visioner.
 
 
AREAL
Anläggningen kommer bestå av tre fastigheter, Aspön 1:8, Aspön 1:9 samt del av Aspön 1:5. För närvarande pågår en fastighetsreglering i form av en avstyckning från Aspön 1:5. Idag löper ett nyttjanderättsavtal på den delen av fastigheten som ska avstyckas och tillhöra anläggningen. Total areal efter avstyckningen kommer uppskattningsvis vara ca 4-4,5 ha.
 
 
VATTEN OCH AVLOPP
Enskilt reningsverk och modern dricksvattenanläggning med hög kapacitet, gemensamt med tre andra fastigheter.
 
 
FÖRETAGSÖVERLÅTELSE/EKONOMI
Anläggningen har inte varit i drift som affärsverksamhet sedan den renoverades utan under senaste tiden endast använts för privat bruk.
 
Överlåtelsen kommer att ske i form av en bolagsöverlåtelse, av företaget Båven Country Lodge AB.
 
Anläggningen säljes med inventarier, dvs inklusive möbler, sängar, lakan, kuddar, lampor etc. Dessutom ingår en ribbåt, 5,8 m med Yamahamotor 90 hk, 6 cyklar av märket Bike-id samt 10 kanoter.
 
För aktuella intressenter presenteras årsredovisning, fastighetsutdrag samt övriga upplysningar.
 
 
BÅVEN
Båven är Sörmlands tredje största sjö med rent och fint vatten och karktäriseras av förgreningar och många öar med en över 50 mil lång strandlinje. Här finns ett unikt fiskbestånd med bland annat Mal, som i Sverige endast förekommer på några enstaka platser, och gott om signalkräftor. Sjön rymmer även ett rikt fågelliv med flertalet fågelskyddsområden.
 
Runt Båven finns ett antal slott och herrgårdar, bland annat Sparreholms slott, Vibyholms slott och Rockelstad.
 
Anläggningen ligger på Hyltingeö, mellan Flen och Gnesta, ca 1 1/2 timmes bilfärd från Stockholm. Hyltingeö är en stor halvö i Båven som har förbindelse med fastlandet via ett näs och en bro. Halvön är delad mellan Hyltinge och Gryts socknar.

Ansvarig mäklare

Kontaktperson

Johan Derelöv

johan@wrede.se

072-166 10 20

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen