Villa Ekbacken – Sjötomt vid Stegesund

Område Stegesund/Vaxholm

Adress Stegesundsvägen 12

Antal rum 6

Boarea 140 m2 Biarea 6 m2

Tomtarea 5 279 m2

SÅLD

Beskrivning

En egen sluttande sjötomt med vacker vinterbonad huvudbyggnad i New England-stil, lusthus och bastu precis invid vattnet är mångas dröm. Semestern börjar kanske redan vid Grand Hotel i centrala Stockholm, då resan med Vaxholmsbåten hit endast tar en dryg timma.

Här har nuvarande ägare utgått från en äldre tidigare villa och skapat ett nästintill perfekt sommarboende om ca 140 kvm boarea och tre sovrum, soldäck om 60 kvm med sjöutsikt, öppen spis, tornrum med hänförande utsikt, klassiskt glasad punschveranda och stora öppna umgängesytor. Kök i öppen planlösning med full maskinell utrustning. Helkaklat badrum fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Miljön präglas av nordisk arkitektur där glas och trä går igen i allt från golv till tak. Nuvarande ombyggnad genomfördes under 2006 och huset är genomgående av hög standard utan renoveringsbehov.

Fakta

Upplåtelseform Friköpt - Fritidshus

Antal sovrum 3

Byggnadsår 1946/2006

Byggnadstyp Enplanshus med tornrum

Uppvärmningstyp Luftvärmepump (2015) och oljeradiatorer

Fasad Trä

Tak Plåt

Bjälklag Trä

Stomme Trä

Vatten och Avlopp Kommunalt vatten och avlopp året runt

Plåtarbete Lackerad plåt

Grundläggning Plintad grund

Fönster Spröjsade

Eldstad Öppen spis samt vedspis i köket

Ekonomi

Taxeringsår 2012

Taxeringskod 221

Taxeringsvärde byggnad 1 820 000 SEK

Taxeringsvärde tomt 2 651 000 SEK

Taxeringsvärde totalt 4 471 000 SEK

Inteckningar 3 900 000 SEK

Total driftskostnad 20 950 SEK / År

El 9 700 SEK / År

Vatten/Avlopp 1 400 SEK / År

Sotning 300 SEK / År

Samfällighet 1 000 SEK / År

Renhållning 4 300 SEK / År

Försäkring 4 250 SEK / År

Tomt och närområde

Vacker sluttande trädgård om 5 279 kvm med stor, lekvänlig gräsmatta, doftande syrén, kaprifol, lavendel och pioner. Här är tryggt och skönt även för de allra minsta som har gungor, sandlåda och en högt älskad lekstuga att roa sig med.  Längst ner på tomten invid Stegesundet finner vi 13 meter nybyggd brygga med segelbåtsdjup, perfekt för fiske (här fångar du abborre och gädda). Nybyggd bastu och tillhörande lusthus med vackra spröjsade fönster. Här sitter du lugnt och spanar ut över glittrande sund och guppande småbåtar. Lusthuset är även perfekt som gästbostad för besökande vänner och familj.
 
Stegesund är utmärkt för den som önskar lite aktivitet i kombination med vilan. Närbelägna öar kan utforskas via kajak liksom centrala Vaxholm kan besökas för shopping och restaurangmåltider. Stegesunds sociala mittpunkt är den vackra tennisbanan där såväl tennisskola som en årlig turnering går av stapeln. Populärt är även det gemensamma midsommarfirandet med lekar och dans.
 
Stegesund hör samman med Hästholmen. Båda öarna är välkända för sina stora grosshandlarvillor från sekelskiftet. Här är det bilfritt och gott om små fina cykel- och promenadstråk, också perfekta för joggingturen. Naturen bjuder på glittrande fjärdar, resliga ekar och blomstrande ängar med får och lamm. Vaxholmsbåtarna har reguljära turer, året runt, till de två ångbåtsbryggorna - Vikingsborg och Stegesund.
 
Nuvarande ägare hyr ut Villa Ekbacken 3-4 månader per år till internationella gäster, med en årlig intäkt på 450 tkr. Möjlighet att överta verksamheten kan diskuteras, www.stegesund.com.
 
 

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher

bjorn@wrede.se

072-166 10 22

Kontaktperson

Harald Ericsson

harald@wrede.se

072-166 10 30

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen