Lillsjögården – egen sjötomt och strand

Område Kungsängen

Adress Kvarnåbacken 6

Antal rum 8

Boarea 216 m2 Biarea 130 m2

Tomtarea 9 240 m2

SÅLD

Beskrivning

Vid natursköna Lillsjön anlades tidigt 30-tal denna vackra fastighet med stor sjötomt, egen strand och brygga. Villan karaktäriseras av vackra originalattribut som spröjsade fönster, fiskbensparkett, originalgolv i form av breda furutiljor, dubbla öppna spisar, ett stort antal uteplatser och balkonger - allt i kombination med ljusa väggar och fantastiskt ljusinsläpp. Genomgående möts besökaren av ett välvårdat hem med tradition som anpassats till moderna krav gällande främst kök och badrum.

Efter att ha stannat till på gårdsplanen möts besökaren redan i den välkomnande hallen av sjöutsikt via dörröppningen till den vackra matsalen. På entréplan finner vi annars sociala ytor som öppet vardags-/sällskapsrum med fiskbensparkett, öppen spis och fönster i tre väderstreck. Matsal med öppen spis, spröjsade fönster och dubbla dörrar ut mot altan. Rymligt kök i vitt med lantlig stil, bänkskiva i ek och full maskinell utrustning.

Fakta

Upplåtelseform Friköpt - Småhus

Antal sovrum 4

Energiprestanda 41

Byggnadsår 1932

Byggnadstyp Tvåplanshus med källare

Uppvärmningstyp Sjövärme med accumulatortank

Ventilation Självdrag

Fasad Trä

Tak Tegel (omlagt 2011)

Bjälklag Trä

Stomme Trä

Grundmur Betong

Grundläggning Platta på mark

Fönster Spröjsade

Eldstad Två öppna spisar

Ekonomi

Taxeringsår 2012

Taxeringskod 220

Taxeringsvärde byggnad 1 405 000 SEK

Taxeringsvärde tomt 4 468 000 SEK

Taxeringsvärde totalt 5 873 000 SEK

Inteckningar 220 000 SEK

Total driftskostnad 32 694 SEK / År

El 23 975 SEK / År

Renhållning 1 680 SEK / År

Försäkring 7 039 SEK / År

Fortsättning beskrivning

Via klassisk trätrappa når vi övre plan med fyra sovrum varav master bedroom med egen balkong. I anslutning till alla sovrummen finns generösa klädkammare. Två stilrena moderna badrum med vitt kakel, grå klinker, golvvärme, badkar och vacker utsikt. Allrum med fiskbensparkett och dubbeldörrar mot altan ovan entrén.
 
Välkomna till denna vackra sjöfastighet som varit i samma familjs ägo i närmare 70 år.

Tomt och närområde

Vacker sjötomt om 9 240 kvm med egen brygga, pittoreskt lusthus med el indraget, uteplatser och mycket trevlig vändplan.
Vid Lillsjön badar man på sommaren och åker skridskor på vintern. Här finns även skogsområden och motionsspår. Såväl kommunal som förskola från Montessori samt grundskola ligger i närheten. I Kungsängens centrum finns en full service i form av matbutiker, restauranger, systembolag, post och bibliotek. Inom 10-15 minuters bilväg från fastigheten finns även Lidl i Norrboda och Coop Forum i Brunna.  I närområdet finns också tre golfbanor av högsta klass. Bro Hof Slott och Bro-Bålsta GK (Annika Sörenstams hemmabana) som båda finns i Bro och Kungsängens PGA-bana i Kungsängen.

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher

bjorn@wrede.se

072-166 10 22

Wrede Fastighetsmäkleri
Jungfrugatan 27
114 44 Stockholm

Till toppen